Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά: Στηρίζει η Βουλή με παρουσία αντιπροέδρου




Με αφορμή τη δολοφονία στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς από τα στρατεύματα των Ναζί 3.000 Ρομά, στις 2 Αυγούστου του 1944 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει καθιερώσει την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», διοργανώνει σήμερα στις 9 μ.μ., στο Ζάππειο Μέγαρο εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος. Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία αυτή, διότι θεωρεί χρέος της την διατήρηση της ιστορικής μνήμης καθώς η γνώση και η διαφύλαξη της ιστορίας, είναι ένας τρόπος να προστατεύεται η ανθρωπότητα από την επανάληψη παρόμοιων φρικτών και απάνθρωπων γεγονότων. Στην εκδήλωση τον Πρόεδρο της Βουλής, θα εκπροσωπήσει η Αντιπρόεδρος κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι 500.000 Ρομά δολοφονήθηκαν από τους Ναζί σε όλη την Ευρώπη, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού των Ρομά εκείνης της εποχής.

Η μειονότητα των Ρομά αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα πλήθος προκλήσεων και η σημερινή Ημέρα Μνήμης είναι μία ευκαιρία για τους Έλληνες πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα αυτή την πλούσια σε ιστορία και παράδοση μειονότητα και να την αντιμετωπίσουν με την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που δικαιούται κάθε άνθρωπος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
02/08/2018 16:25

Στα χρόνια της κρίσης 100.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία: Θεαματική αύξηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: