Δεν πέθανε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς: Απάτη η δήθεν ανάρτηση από την υπουργό Πολιτισμού




Δεν έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς παρά τη σύγχυση που προκλήθηκε από ένα δήθεν tweet από την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

Αφού δεκάδες ελληνικά και ξένα ΜΜΕ αναμετέδωσαν την είδηση ο δημιουργός του ψεύτικου προφίλ της υπουργού αποκάλυψε την ταυτότητα του, αναφέροντας πως είναι Ιταλός δημοσιογράφος με το όνομα, Τομάσο Ντεμενεντέτι και μάλιστα άλλαξε και το όνομα του λογαριασμού αλλά και τη φωτογραφία.

Μεταξύ των Μέσων που έπεσαν στην παγίδα του διαδικτυακού φαρσέρ ήταν και η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία με διπλή ανάρτησή της αναφερόταν στο θέμα της ανακοίνωσης του θανάτου του Κώστα Γαβρά από την κυρία Ζορμπά.

Η ανάρτηση της Washington Post για τον δήθεν θάνατο του Κώστα Γαβρά – Πηγή: Washington Post

Το διεθνές πρακτορείο Associated Press ανήρτησε την είδηση στο twitter και τη διέγραψε λίγα λεπτά αργότερα εξηγώντας με νέο tweet τι συνέβη.

Ωστόσο ο δημιουργός του πλαστού προφίλ της κυρίας Ζορμπά είχε φροντίσει ο λογαριασμός στο twitter να φαίνεται πραγματικός. Γι αυτό τον λόγο τον δημιούργησε μόλις χθες και μάλιστα στην πρώτη ανάρτηση η υπουργός φαίνεται να γράφει: “Ανοίγω σήμερα τον επίσημο λογαριασμό μου στο twitter. Νιώθω τιμή και ευτυχία που υπηρετώ την πατρίδα μου ως υπουργός Πολιτισμού”.

Ακολούθως για να θολώσει τα νερά ανήρτησε και δύο διαφημιστικά βίντεο εκδηλώσεων για την Πάτμο και το Φεστιβάλ Αθηνών και σήμερα αποφάσισε να “χτυπήσει” πεθαίνοντας – ευτυχώς στα ψέμματα – τον Κώστα Γαβρά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: