Βραδινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς: Δεν αποκλείεται λύση




Σε καλύτερο κλίμα βρίσκονται σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” οι σχέσεις του υπουργού Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς και τους οργανωμένους γονείς καθώς υπήρξε συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης και διαφαίνεται πως θα υπάρξει λύση σύντομα, ενώ την Παρασκευή αναμένεται και η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως ενημερώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε σε σύσκεψη τους συνδικαλιστικούς φορείς της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αύριο στις 10:30 το πρωί. «Είναι μια πρόσκληση σε ελεύθερο και ανοικτό διάλογο, χωρίς ημερήσια διάταξη, με αντικείμενο τον εξορθολογισμό και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται στη Δημόσια Εκπαίδευση. Στόχος, η βελτίωση της παιδαγωγικής λειτουργίας και των μαθησιακών αποτελεσμάτων του Δημοσίου Σχολείου, προς όφελος των παιδιών και των νέων μας, όπως και ευρύτερα της κοινωνίας».

Πάντως, εκπαιδευτικοί και γονείς δέχθηκαν την πρόσκληση με αισιοδοξία. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα στον «Φ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, «θα προσέλθουμε στον διάλογο με πολύ καλή διάθεση. Ήταν κάτι που το ζητούσαμε και θεωρούμε πολύ σημαντική την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας». Πρόσθεσε ότι ευελπιστούν «πως θα ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθούν τα πράγματα στη βάση που πρέπει και έτσι να αποφευχθούν και οι όποιες εντάσεις, ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Το αίτημά μας ήταν και είναι ένα και μοναδικό. Να γίνει διάλογος χωρίς ειλημμένες αποφάσεις». Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου σημείωσε πως δέχονται την πρόσκληση με μεγάλη χαρά. «Η συνάντηση θα βοηθήσει στο χτίσιμο αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ελπίζω το πρώτο αποτέλεσμα της συνάντησης να είναι η άρση του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Δημόσια Εκπαίδευση».

Από την πλευρά της ΠΟΕΔ, ο πρόεδρος της οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, ανέφερε στο «Φ» ότι θα επιστρέψει εκτάκτως για τη συνάντηση. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης των δασκάλων Χάρης Χαραλάμπους σημείωσε ότι «μπορεί να θεωρηθεί μια θετική εξέλιξη, νοουμένου ότι θα πάψει το αδιέξοδο», υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν και επιφυλάξεις. «Αναφέρεται η πρόσκληση σε ανοιχτή ατζέντα. Οι θέσεις μας είναι γνώστες, εάν πράγματι δεν υπάρχει τίποτα στο τραπέζι από αυτά που έχουν ανακοινωθεί, τότε είμαστε στη σωστή κατεύθυνση για να μπορέσει να γίνει ουσιαστικός διάλογος, σε όλα τα θέματα και τα οικονομικά και τα εκπαιδευτικά» είπε και πρόσθεσε ότι, αν δεν υπάρξει κατάληξη μετά από την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «τότε τα πράγματα θα οδηγηθούν σε ένα οριστικό αδιέξοδο, με όλες τις συνέπειες που συνεπάγονται».

Έτοιμοι για διάλογο οι γονείς

Παρόντες στη συνάντηση πρόκειται να είναι και οι οργανωμένοι γονείς, οι οποίοι επίσης προσκλήθηκαν για να συζητήσουν για τα θέματα της Εκπαίδευσης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, «είναι μια πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση. Αναμένουμε ότι μετά από αυτή τη συνάντηση θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και, επιτέλους, θα ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου». ,

Πηγή: Philenews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: