Σε πλήρη ετοιμότητα για τις φωτιές του καλοκαιριού: Μισθώθηκαν δεκατρία ελικόπτερα




Ρεπορτάζ: HellasJournal

Τα παθήματα της περσινής αντιπυρικής περιόδου με τις μισθώσεις της τελευταίας στιγμής κατά τον Αύγουστο και με μεγάλες πυρκαγιές να καίνε σε πολλά σημεία την Ελληνική επικράτεια, φαίνεται πως έγιναν ένα από τα καλύτερα μαθήματα, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την αεροπυρόσβεση. Αν και ο καιρός μέχρι σήμερα έχει ευνοήσει κατά πολύ το θέμα των πυρκαγιών, θυμίζοντας σκωτσέζικο ντους, πολύ θετικό είναι πως η δήλωση ετοιμότητας απ’ όλα τα μέσα, δίνει μια μεγάλη ανάσα.

Μισθώσεις πυροσβεστικών ελικοπτέρων

Σε λίγη ώρα ένα επιπλέον ελικόπτερο μεσαίου τύπου θα προσγειωθεί σε ελληνικό αεροδρόμιο, πρόκειται για ένα επιπλέον Μ-8 το οποίο μπορεί να φέρει κάδο νερού με ελεγχόμενη ροή του νερού. Επιπλέον μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο ακόμη δυο μισθωμένα ελικόπτερα αναμένεται να φτάσουν εντός της Ελληνικής επικράτειας και να πάρουν θέση εκεί που θα τους υποδείξουν οι υπεύθυνοι του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας.

Μεσαίου τύπου μισθωμένα ελικόπτερα Μ-8 και KAMOV η χώρα μας θα έχει εννέα εντός των επόμενων ημερών και αυτά θα παραμείνουν σε κατάσταση συναγερμού έως τις 12 Οκτωβρίου.
Εδώ και έναν μήνα και συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου στην Ελλάδα έφτασαν και τέσσερα βαρέως τύπου πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Sikorsky.

Άρα η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει θωρακιστεί για την από αέρος πυρόσβεση με μισθωμένα ελικόπτερα που φτάνουν τα δεκατρία.

Τα Πυροσβεστικά Ελικόπτερα με κάδους- σε πλήρη ετοιμότητα και η Αεροπορία Στρατού

Όταν καείς στον χηλό, φυσάς και το γιαούρτι- αναφερόμαστε ξανά στην περσινή αντιπυρική περίοδο- το Πυροσβεστικό Σώμα αποφάσισε πως εκτός των ελικοπτέρων Super Puma που διαθέτει και μπορούν να φέρουν εξωτερικό κάδο μεταφοράς νερού, το ίδιο θα γίνει και με τα μικρότερα ελικόπτερο τύπου ΒΚ τα οποία μέχρι στιγμής τα είχαμε συνηθίσει να πετούν ψηλότερα από τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα σε ρόλο συντονιστή των πυροσβεστικών δυνάμεων τόσο επίγειων όσο και εναερίων.

Ωστόσο πριν την έναρξη της πυροσβεστικής περιόδου τα πρώτα εναέρια μέσα που πήραν εντολή να απογειωθούν για να φτάσουν σε πύρινο μέτωπο ήταν τα ελικόπτερα τύπου Chinook τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν σηκώσει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης της αεροπυρόσβεσης.

Αποτέλεσμα είναι ότι οι επιτελείς της Αεροπορίας Στρατού ζήτησαν και κατάφεραν να πιστοποιήσουν τουλάχιστον δεκατέσσερα πληρώματα των ελικοπτέρων Chinook για την αποστολή της αεροπυρόσβεσης.

Σε συνδυασμό με τα τουλάχιστον έξι Chinook που είναι stand by μη τυχόν χρειαστούν κι αυτά. Βέβαια τα Chinook αποτελούν το μακρύ δόρυ της αεροκίνησης τα οποία είναι ικανά να φτάσουν σε μικρό χρονικό διάστημα σε οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής επικράτειας και γι’ αυτό το λόγο όλοι στο ΓΕΣ θέλουν αυτά να είναι τα τελευταία που θα σηκωθούν για να βοηθήσουν σε επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης καθώς οι πτήσεις τους σημαίνει πολύτιμες ώρες που θα καταναλωθούν, ώρες που ίσως χρειαστούν για άλλες μετακινήσεις που κι εκείνες, αχρείαστες να είναι…

“Μάχη” στο έδαφος για την πυρόσβεση από αέρος: Αγώνας για να αντέξουν και φέτος τα Canadair

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: