Πραγματοποιήθηκε η ετήσια αντικατοχική εκδήλωση της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα




«Μεταφέρω σ’ αυτή την αίθουσα τη φωνή των Κυπρίων Προσφύγων, που κρατούν ψηλά το λάβαρο της αντίστασης στο αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου και για 44 χρόνια τώρα κρατούν άσβεστη τη φλόγα και την πίστη της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες, κάτω από συνθήκες πραγματικής ελευθερίας, χωρίς στρατεύματα κατοχής και εποίκους, χωρίς συρματοπλέγματα, με την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποκατάσταση των πανανθρώπινων δικαιωμάτων μας και ελευθεριών στη βάση της χάρτας και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αντικατοχική εκδήλωση της Κυπριακής Πρεσβείας και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, που έγινε στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα.

Ο κ. Καουρής, που μαζί με τη Δήμαρχο Ακανθούς Ελένη Χατζημιχάηλ, εκπροσώπησαν στην εκδήλωση την Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων, σημείωσε ότι οι πρόσφυγες της Κύπρου κρατούν στους ώμους τους το βάρος της ευθύνης να μην ξεχαστεί η τουρκική κατοχή και τα στρατεύματα και να μην ξεχαστεί η αδικία και η κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του κυπριακού λαού.

«Είναι το ανεκπλήρωτο χρέος σ’ αυτούς που στο κάλεσμα της πατρίδας προσέτρεξαν πρώτοι και έδωσαν τη ζωή τους προασπίζοντας την. Είναι το ίδιο χρέος στις γενιές που έρχονται και θα μας καταριούνται εάν τους παραδώσουμε την προδομένη πατρίδα του ’74 διαιρεμένη στα δικά τους χέρια», κατέληξε ο Δήμαρχος Λύσης.

Ο κ. Καουρής, στο τέλος της εκδήλωσης βράβευσε τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο για την προσφορά του, δωρίζοντας του βιβλίο στο οποίο περιλαμβάνονται οι οκτώ κατεχόμενοι Δήμοι. Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων διέθεσε, στον χώρο της εκδήλωσης, αντίτυπα του συγκεκριμένου βιβλίου, τα οποία οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να λάβουν.

ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης
Ελλάδα/Αθήνα
21/07/2018 15:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: