Ο Ερντογάν ελέγχει πλήρως τα κατεχόμενα: Ο παράνομος “πρέσβης” βλέπει …”γκιουλενιστές”




Ο παράνομος “πρέσβης” της Τουρκίας στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, Ντέρια Κανμπάϊ, που μιλούσε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της επετείου του πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016, αναφέρθηκε κυρίως στις επιπτώσεις από την δράση των μελών της οργάνωσης Γκιουλέν στον κατεχόμενο βορρά.

Ανέφερε ότι τα μέλη της οργάνωσης Γκιουλέν ενδεχομένως να προβαίνουν σε επικίνδυνες ενέργειες στα κατεχόμενα ή μπορεί να κρύβονται εκεί και κάλεσε όλους να είναι ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα.

Είπε ότι σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν στοιχεία της οργάνωσης Γκιουλέν στα κατεχόμενα κι ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες σύλληψης μελών του “προδοτικού δικτύου” ώστε να σταλούν στην δικαιοσύνη.

Σημείωσε ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί τελετή για τη μνήμη 251 νεκρών που έχασαν τη ζωή τους κατά την απόπειρα πραξικοπήματος. Ο κ. Kanbay είπε επίσης ότι θα διοργανωθεί επίσης, έκθεση φωτογραφίας ενώ θα γίνουν προσευχές στα τζαμιά.

Ο Τούρκος πρέσβης ανέφερε ότι η οργάνωση Γκιουλέν έχει σχολεία και εταιρείες σε 160 χώρες. Είπε ότι μερικά άτομα που εμπλέκονταν με την οργάνωση και ανήκουν στο κατοχικό στρατό έχουν σταλεί στην Τουρκία.

Τέλος είπε ότι συνεχίζονται οι αξιολογήσεις και οι διαβουλεύσεις στο Κυπριακό και πως μετά από εντολή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η Τζέιν Χολ Λουτ θα έρθει στο νησί στις 23 Ιουλίου να διεξάγει διαβουλεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη στη διάσκεψη για την Κύπρο.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/07/2018 20:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: