Κρίσιμη συνεδρίαση και ψηφοφορία στη Βουλή που αφορούν και το θέμα της Συνεργατικής




Με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ της ψήφισης σχεδίου για την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων προς την Ελληνική Τράπεζα και του νομοθετικού πακέτου για το νέο πλαίσιο αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων, η Βουλή καλείται σήμερα Κυριακή να πάρει μια από τις πιο καθοριστικές αποφάσεις της μετά την κρίση του 2013, για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.

Στη συνεδρία της Ολομέλειας αναμένεται να συμμετέχουν 54 βουλευτές. Το κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρεί δεδομένες τις 27 θετικές ψήφους από τους βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ ενώ γρίφο αποτελεί η στάση που θα τηρήσει ο δηκοϊκός βουλευτής, Μαρίνος Μουσιούττας, ο οποίος παρουσιάστηκε να έχει επιφυλάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», εάν ο βουλευτής του ΔΗΚΟ δεν συστρατευθεί με το κόμμα του, δεν αποκλείεται να τηρήσει αποχή, έτσι ώστε η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες. Θα οριστικοποιήσει τη στάση του σήμερα σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Ούτε και η ΕΔΕΚ έχει ξεκαθαρίσει τη στάση που θα τηρήσει στην Ολομέλεια και σε σημερινή έκτακτη συνεδρία το Πολιτικό Γραφείο θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, αφού προηγουμένως αξιολογήσει τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΔΕΚ θεωρεί ότι δεν ικανοποιείται το αίτημα Σιζόπουλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις εκποιήσεις και τη διασφάλιση του δικαιώματος των δανειοληπτών για πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου.

Μάλιστα η ΕΔΕΚ έχει ετοιμάσει και σχετική τροπολογία την οποία θα στηρίξουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ΕΔΕΚ δεν θα τηρήσει αποχή από την ψηφοφορία.

Κατά των νομοθετημάτων θα ταχθούν 22 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, τη Συμμαχία, τους Οικολόγους, το ΕΛΑΜ, καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου.

Η Αλληλεγγύη θα τηρήσει αποχή ή θα καταψηφίσει τα νομοσχέδια.

Το «παρέ-δώσε» των κομμάτων θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Μεγάλη ανησυχία όλων είναι η επόμενη μέρα του Συνεργατισμού μετά την ψήφιση των νομοθετημάτων.

Πηγή: Philenews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: