Η απουσία Καμμένου από την ομιλία του Τσίπρα στο υπουργικό πυροδότησε τη σεναριολογία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Συναγερμός σήμανε στα δημοσιογραφικά γραφεία όταν έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η απουσία του σε συνδυασμό με τις χθεσινές δηλώσεις του ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή πυροδότησαν τη …σεναριολογία.

Κάποιοι άρχισαν να μιλούν για “βαρύ κλίμα” στους κόλπους των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για τον υπουργό Άμυνας που του καταλογίζουν ότι ουσιαστικά με όσα είπε χθες έγραψε “το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου” της σημερινής κυβέρνησης. Μας έκανε κυβέρνηση υπό ομηρία φέρεται να έλεγαν μεταξύ τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα στα δημοσιογραφικά γραφεία έφταναν πληροφορίες ότι υπάρχει ανοιχτή ρήξη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 του μηνός.

Πληροφορίες ήθελαν ενοχλημένο τον Πάνο Καμμένο για το επερχόμενο συμβούλιο κορυφής του ΝΑΤΟ στο οποίο θα παραβρεθεί σύσσωμη η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων ώστε να λάβουν την πρόσκληση από τη συμμαχία και κάπου εκεί ήρθε ο διαξιφισμός με το Νίκο Κοτζια.

Πάντως το γεγονός είναι ότι ο Πάνος Καμμένος δεν ήταν στην ομιλία του πρωθυπουργού που μεταδόθηκε και ζωντανά από την κρατική τηλεόραση. Ακόμη κι όταν ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του έκανε αναφορές στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας, της εξωτερικής πολιτικής, το σκηνοθετικό πλάνο έδειξε μόνο το Νίκο Κοτζιά και πουθενά τον Πάνο Καμμένο.

Μπήκε αργότερα;

Άνθρωποι από το περιβάλλον του έλεγαν ότι μιλούσε στα τηλέφωνα στο γραφείο του στη Βουλή και μπήκε αργότερα στο υπουργικό συμβούλιο. Μάλιστα έλεγαν ότι σήμερα δεν πήγε καθόλου στο υπουργείο αλλά ήταν όλη τη μέρα στη Βουλή.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στο υπουργικό συμβούλιο τόσο ο κ. Καμμένος όσο και στελέχη των ΑΝΕΛ που βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα, πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν για θέματα που αφορούν τους τομείς που τους έχουν ανατεθεί. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Μάλιστα άλλοι υπουργοί διέρρεαν ότι  ο κύριος Καμμένος δεν πήγε καθόλου στο υπουργικό  αλλα για την  απουσία του ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός

Στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν μετά το υπουργικό αν ήθελε να δηλώσει κάτι με την απουσία του, απάντησε με το σχόλιο ότι “πλάθουν σενάρια”, και αναχώρησε για τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και την τελετή ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Στόχος μας να καταλάβουν οι πολίτες στην πράξη το τέλος του μνημονίου, τόνισε ο πρωθυπουργός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: