Το Ισραήλ “παγώνει” όλες τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία




Κλιμακώνεται καθημερινά η αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. Μετά τον διπλωματικό πόλεμο τις ανακλήσεις πρέσβεων και τις πολεμικές δηλώσεις Ερντογάν  και Νετανιάχου, η πολεμική περασε τωρα και σε οικονομικό επίπεδο.

Ο Ισραηλινός υπουργός Γεωργίας Ουρί Αριέλ διέταξε να παγώσουν οι εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από την Τουρκία μετά την απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή από την Άγκυρα και τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Israelnationalnews.com .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , ο Αριέλ δήλωσε

“Δεν θα ανεχτούμε μια χώρα που  κάνει κήρυγμα  ηθικής προς το κράτος του Ισραήλ με τέτοια υποκρισία. Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι στρατιώτες του IDF προστατεύουν τους κατοίκους του Ισραήλ”.

Ο Πρωθυπουργός  της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντρίμ  κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να αναθεωρήσουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ μια μέρα αφού οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 60 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στα σύνορα της Γάζας.

Ο Πρόεδρος Erdoğan αποκάλεσε τη Δευτέρα το Ισραήλ “κράτος τρομοκρατίας” και πρόσθεσε ότι “η επίθεση κατά των διαδηλωτών στη Γάζα έδειξε το άσχημο πρόσωπο του Ισραήλ, το οποίο πραγματοποιεί γενοκτονία στη Γάζα”.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: