Στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague ο μπασκετμπολίστας του ΠΑΟ, Νικ Καλάθης




Στην κορυφαία σεζόν, μέχρι σήμερα, στην καριέρα του, ο Νικ Καλάθης επελέγη στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague. Αν και ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο Βελιγράδι θα βρεθεί ο γκαρντ των «πρασίνων» για να παραλάβει το βραβείο του στην εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων, στο περιθώριο του φάιναλ φορ (18-20 Μαΐου). Ο Καλάθης είχε μέσο όρο 14,5 πόντους, 8 ασίστ, 3,8 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα στη Euroleague φέτος.

Την κορυφαία πεντάδα της Euroleague συμπληρώνουν ο Γάλλος διεθνής γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Νάντο ντε Κολό, ο 19χρονος πρωταθλητής Ευρώπης (2017) με τη Σλοβενία, Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), στην τελευταία σεζόν του στην Ευρώπη πριν μεταπηδήσει στο ΝΒΑ, ο Γεωργιανός διεθνής σέντερ της Μπασκόνια, Τορνικέ Σενγκέλια, και ο Ούγγρος σέντερ της Φενερμπαχτσέ, Γιαν Βέσελι. Καλάθης, Ντόντσιτς και Σενγκέλια επιλέγονται για πρώτη φορά στην κορυφαία πεντάδα μίας σεζόν στη Euroleague.

Στην ανάδειξη της κορυφαίας πεντάδας μέτρησαν κατά 75% οι ψήφοι των δημοσιογράφων και κατά 25% η ψηφοφορία του κοινού, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά.

Αύριο, Παρασκευή (11/5), θα ανακοινωθεί η δεύτερη καλύτερη πεντάδα, ενώ θα ακολουθήσουν τα βραβεία των MVP, του κορυφαίου προπονητή και του κορυφαίου διοικητικού παράγοντα. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό πως o Αλεξέι Σβεντ κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, ο Κάιλ Χάινς αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός και ο Ντόντσιτς καλύτερος ανερχόμενος νέος παίκτης (“Rising Star”).

10/05/2018 13:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαρκελόνη, Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: