Πρόσκληση για συμμετοχή στην εθνική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ “ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2018”




Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) ανακοίνωσε ότι συγκροτεί ομάδα για τη συμμετοχή στην ετήσια εθνική άσκηση κυβερνοάμυνας ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2018, που διοργανώνει η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως φυσικά πρόσωπα ή ως ομάδα έως τη Δευτέρα 23 Απριλίου. Η άσκηση φέτος θα διεξαχθεί από 22 έως 25 Μαΐου.

Η ομάδα που θα συγκροτηθεί, θα συμμετέχει στην άσκηση κάνοντας χρήση αποκλειστικά εργαλείων ανοιχτού κώδικα. Η συμμετοχή θα γίνει με φορητούς προσωπικούς υπολογιστές και η πρώτη συνάντηση της ομάδας θα γίνει στις αρχές Μαΐου. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν τα σενάρια των παλαιότερων ασκήσεων και θα γίνει δοκιμή και προετοιμασία των εργαλείων πριν από την άσκηση. Στόχος της ομάδας είναι να συμμετέχει σε όλα τα σενάρια, καθώς επίσης να υπάρξει διατήρησή της και μετά τη λήξη της άσκησης.

Η άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ διοργανώνεται από το 2010 και σε αυτή συμμετέχουν περισσότερα από 200 άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τον ακαδημαϊκό τομέα, τα ερευνητικά κέντρα, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

13/04/2018 16:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: