Ο οίκος αξιολόγησης Fitch επιβεβαίωσε την κορυφαία αξιολόγηση ‘ΑΑΑ’ για τις ΗΠΑ




Την κορυφαία μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ», σε ξένο νόμισμα, επιβεβαίωσε για τις ΗΠΑ ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Η πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ υποστηρίζεται από δομικά πλεονεκτήματα, όπως το μέγεθος της οικονομίας, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και το δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον, τονίζει ο αμερικανικός οίκος.

Αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ επωφελούνται από το δολάριο, το κυριότερο αποθεματικό νόμισμα παγκοσμίως και από την εξαιρετική χρηματοοικονομική ευελιξία, δεδομένου ότι η αγορά ομολόγων των ΗΠΑ είναι η πιο βαθιά και πιο ρευστοποιήσιμη αγορά περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

Ο Fitch τονίζει ότι οι προοπτικές για τα δημόσια οικονομικά έχουν επιδεινωθεί από την τελευταία αξιολόγηση και αναμένει τώρα το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης να ανέλθει στο 5% του ΑΕΠ το 2018 και στο 6% του ΑΕΠ το 2019.

Η διατήρηση ενός μεγάλου ελλείμματος σε αυτό το σημείο του οικονομικού κύκλου θέτει τα δημόσια οικονομικά σε ασθενέστερη θέση για να αντιμετωπίσουν κάθε μελλοντική οικονομική ύφεση, υπογραμμίζει.

Επίσης, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι το αμερικανικό δημόσιο χρέος αποτελεί για την χώρα μια πιστωτική αδυναμία σε σύγκριση με το χρέος άλλων χωρών με αξιολόγηση «ΑΑΑ».

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
06/04/2018 15:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: