Κατοχή στην Κύπρο, σφαγιάζεις Κούρδους και μιλάς; Ισραηλινός υπουργός “πυροβολεί” Ερντογάν




O Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Τάξης Γκιλάντ Ερντάν επιτέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς τον αντισημίτη.

«Ο αντισημίτης Ερντογάν συνεχίζει να υποστηρίζει την Χαμάς», είπε και δήλωσε πως μετάνιωσε που ψήφισε υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων με την Τουρκία το 2016.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των ενόπλων δυνάμεων ο Ισραηλινός υπουργός τόνισε πως η Ιερουσαλήμ θα έπρεπε να έχει δράσει κατά της Τουρκίας στα διεθνή Φόρα και να έχει αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία.

Μετά το επεισόδιο με το πλοίο Μαβί Μαρμαρά το 2010 Ισραήλ και Τουρκία, με αμερικανική πίεση, επιχείρησαν να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους το 2016 με την Ιερουσαλήμ να αποδίδει αποζημιώσει στις οικογένειες των νεκρών του Μαβί Μαρμαρά.

«Είναι παράξενο μια χώρα όπως η Τουρκία που σφαγιάζει τους Κούρδους και ασκεί κατοχή στη βόρεια Κύπρο να γίνεται αποδεκτή από τη Δύσης ως ένα νόμιμο κράτος», είπε ο Ισραηλινός υπουργός.

Τα σχόλια του Ερντάν έρχονται μετά την ανταλλαγή σκληρών δηλώσεων μεταξύ Ερντογάν και Νετανιάχου με αφορμή τα γεγονότα στα σύνορα του εβραϊκού κράτους με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε απαντήσει στον Ερντογάν λέγοντας πως «Όποιος ασκεί κατοχή στη βόρεια Κύπρο, εισβάλει στις κουρδικές περιοχές και σφαγιάζει πολίτες στο Αφρίν δεν δικαιούται να ομιλεί».

jpost.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: