Η τύχη Συρίας και Μέσης Ανατολής κρίνεται σήμερα από Πούτιν, Ερντογάν και Ροχανί;




Ξεκίνησε η τριμερής σύνοδος μεταξύ της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν στην Άγκυρα για το Συριακό. Η σύνοδος πραγματοποιείται στο προεδρικό Άγκυρας με συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ρώσου Προέδρου Βλαδιμίρ Πούτιν και Ιρανού Προέδρου Χασάν Ρουχανί.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν πολύ σημαντική τη σύνοδο, επισημαίνοντας ότι “θα αποφασιστεί η τύχη της περιοχής”. Στη διακήρυξη που προβλέπεται να γίνει αποδεκτή αναμένεται να τονιστεί η συνέχιση της κατάπαυσης τους πυρός, η εδαφική κυριαρχία και ο τερματισμός παραβιάσεων. Έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Άγκυρα.
Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ήδη μια ομάδα ανώτατων γραφειοκρατών συναντήθηκαν και εργάστηκαν για τη διακήρυξη που θα εκδοθεί.

Στο πλαίσιο της τριμερούς θα πραγματοποιήθηκε το πρωί και διμερής συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου με τον Χασάν Ρουχανί κατά την οποία θα ανταλλάξουν απόψεις για διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Η τελευταία τριμερής είχε γίνει στο Σότσι και είχαν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις για τον πόλεμο στη Συρία.

Στην Άγκυρα, η αστυνομία είναι σε συναγερμό, τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναλάβει καθήκοντα ενώ στα ξενοδοχεία που διαμένουν οι ηγέτες της Ρωσίας και του Ιράν έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Οι όροφοι που διαμένουν οι ηγέτες έκλεισαν πλήρως ενώ έκτακτα μέτρα λήφθηκαν και στους δρόμους γύρω από το ξενοδοχείο. Άντρες των ειδικών δυνάμεων έχουν αναλάβει καθήκοντα.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου –
Tουρκία-Κωνσταντινούπολη
04/04/2018 14:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: