Εντοπίστηκε η σορός του ηρωικού σμηναγού του Mirage 2000, Γιώργου Μπαλταδώρου

Ο ηρωικός σμηναγός, Γιώργος Μπαλταδώρος και ένα Mirage 2000-5 όπως αυτό με το οποίο πέταξε για τελευταία φορά φυλάσσοντας τον εναέριο χώρο μας
Το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους εντόπισε τη σορό του σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο 34χρονος ηρωικός πιλότος, πατέρας δύο παιδιών, είχε γεννηθεί στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, και όπως λένε οι συγχωριανοί του είχε πάθος με τη δουλειά του. Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, υπηρετούσε στην 331 Μοίρα Παντός Καιρού στη Σκύρο και θεωρείτο εκ των εμπειρότερων χειριστών καθώς είχε δεκαετή εμπειρία. Μάλιστα είχε επιλεγεί να μιλήσει στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» εκ μέρους των συναδέλφων του για τα κρίσιμα λεπτά, που περνούν κατά τις αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τα δύο Mirage 2000-5 απογειώθηκαν χθες το μεσημέρι με κατεύθυνση το ανατολικό Αιγαίο καθώς υπήρξε σήμα για νέα παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη. Ωστόσο οι Τούρκοι πιλότοι εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους και επέστρεψαν στην Τουρκία χωρίς να υπάρξει περαιτέρω εμπλοκή.

Στις 12:30 και ενώ το ζεύγος των αεροσκαφών πλησίαζε τη βάση του, ο χειριστής του ενός αεροσκάφους ανέφερε πως είχε χάσει την επαφή του με το δεύτερο Mirage 2000-5. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στη θαλάσσια περιοχή έφτασαν ελικόπτερα, σκάφη του λιμενικού και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Λόγω της κρισιμότητας των ημερών ενημερωνόταν άμεσα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια στιγμή οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωναν πως την ώρα της συντριβής δεν υπήρχε δικό τους σκάφος στην περιοχή.

Στις 15:00 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε μέσω twitter πως ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είχε «φύγει» από τη ζωή.

Οδύνη στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη σύζυγο και τους γονείς του ηρωικού πιλότου εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζει πως «σήμερα χάσαμε έναν σπουδαίο πιλότο», ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως ο Γιώργος Μπαλταδώρος, «έδωσε τη ζωή του για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας». Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξέφρασε με μήνυμά του την οδύνη του συνόλου των πολιτικών κομμάτων της χώρας, που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ΕΡΤ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: