Θα κυνηγήσουμε τους τζιχαντιστές μέχρι την τελική τους διάλυση, υπόσχονται οι Βρετανοί




Η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους πρέπει να συνεχιστεί εάν η τρομοκρατική αυτή οργάνωση δεν υποχωρήσει, είπε ο επικεφαλής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορία της Βρετανίας.

Ο πτέραρχος σερ Στέφεν Χίλερ είπε πως παρά το γεγονός ότι οι τζιχανιστές έχουν χάσει το 98% των εδαφών που κατείχαν κάποτε στη Συρία, η αποστολή της RAF δεν θα σταματήσει στο προσεχές μέλλον.

Μέχρι σήμερα οι Βρετανοί έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.700 αεροπορικές επιδρομές και αποστολές επιτήρησης τόσο με μαχητικά όσο και με drones.

«Αυτό που έχουμε διδαχθεί από προηγούμενες συγκρούσεις και είναι κομβικό είναι το ότι εάν τους αφήσουμε, στη συνέχεια θα επανέλθουν και έτσι θα πρέπει αν εμπλακούμε εκ νέου», είπε ο Χίλερ και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι να τελειώσει η δουλειά. Όταν με ρωτούν πότε θα ολοκληρωθεί η αποστολή απαντώ ‘ όταν θα τελειώσει’».

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταμόρφωση του ISIS λέγοντας: «Αρχίζουν να γίνονται περισσότερο μια αντάρτικη τρομοκρατική οργάνωση που προσπαθεί στην περιοχή αλλά και ευρύτερα να μας υπονομεύσει με διαφορετικούς τρόπους. Αυτό αρχίζει να μοιάζει με ό,τι ζήσαμε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ».

Πηγή: Skynews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: