Στο “καναβάτσο” ο Δαβάκης μετά τις δηλώσεις κατά των Ρομά: Περιμένει την ετυμηγορία Μητσοτάκη




Στη θέση του υπόδικου μετά την απολογία του, λίγο πριν ακούσει την επιμέτρηση της ποινής για ένα αδίκημα για το οποίο έχει ήδη κριθεί ένοχος,  πρέπει να νιώθει ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Δαβάκης μετά τα όσα είπε για τους Ρομά.

Οι διαρροές από την Νέα Δημοκρατία και από ανθρώπους που είναι κοντά στον πρόεδρο της, θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πολύ ενοχλημένος με τα όσα είπε ο βουλευτής. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι άφηναν να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρχει συνέχεια στο θέμα αυτό.  Ίσως ο μόνος λόγος που δεν υπήρξε άμεση αντίδραση λένε πολιτικοί παρατηρητές είναι το γεγονός ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν θα ήθελε να φανεί ότι δρα κάτω από την πίεση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ  για την αποπομπή του βουλευτή.

Μάλιστα δεν αποκλείουν αυτός να είναι τελικά ο λόγος αν γλυτώσει τα χειρότερα ο βουλευτής, πράγμα όμως που δεν φαίνεται και πολύ πιθανόν προς το παρόν, παρά τη δήλωση μετανοίας που έκανε ο κύριος Δαβάκης μετά το σάλο που επακολούθησε.

Ο κύριος Δαβάκης μιλώντας την Παρασκευή σε συγκέντρωση στον δήμο Σπάρτης με θέμα την παραβατικότητα είπε πως απαγορεύει στους Ρομά να τον ψηφίσουν.

  • «Οσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για πολιτικές και φοβόμαστε και τις ψήφους και δεν συμμαζεύεται απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανέναν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στρέφει τα «πυρά» του κατά του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.

  • «Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο»

Ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε με νεώτερη δήλωσή του και ουσιαστικά ζητησε συγνώμη για τη θέση και τις εκφράσεις του

  • “Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.
    Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν. Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα”.

«Πυρά» κατά του «γαλάζιου» βουλευτή εξαπέλυσε και το ΚΚΕ, που ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

“Η προσπάθεια του βουλευτή της ΝΔ, Θ. Δαβάκη, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ούτε ακυρώνει τις ρατσιστικού χαρακτήρα δηλώσεις του ούτε κυρίως μπορεί να κρύψει ότι η ανοχή στο ρατσισμό και το φασισμό πηγάζει από τα ίδια τα κόμματα του συστήματος”

Όπως λένε πολιτικοί παράγοντες η συνέχεια, αν θα υπάρξει συνέχεια μετά την “διορθωτική” δήλωση του βουλευτή, είναι αποκλειστικό θέμα του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος μπορεί να θέλει να δείξει ότι δεν αποφασίζει “εν θερμώ”, αλλά δεν μπορεί και να καθυστερήσει για πολύ την απόφασή του.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: