Oλλανδός διπλωμάτης εγκατέλειψε την Τουρκία, εκτιμώντας ότι η ζωή του είναι σε κίνδυνο




Νέα επιπλοκή στις ολλανδοτουρκικές σχέσεις δείχνει να έχει δημιουργήσει η υπόθεση Ολλανδού διπλωμάτη, ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για κατασκοπεία και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άρον άρον τη χώρα, γράφει η ολλανδική εφημερίδα Trouw.

“Πρόκειται για έναν Ολλανδό διπλωμάτη με τα αρχικά A.Z, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν διαπιστευμένος στο ολλανδικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης και ήταν επιφορτισμένος με περιφερειακά θέματα”, αναφέρει η Trouw, που δημοσίευσε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο “Ολλανδός διπλωμάτης φεύγει από την Τουρκία”.

H ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι “σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο εν λόγω διπλωμάτης παρακολουθείτο για πολύ καιρό στενά από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ως ύποπτος κατασκοπείας, και φέρεται να προσπαθούσε να εξακριβώσει, μεταξύ άλλων, τυχόν διασυνδέσεις της Τουρκίας με τον ISIS”. “Η τουρκική κυβέρνηση είχε ζητήσει εξηγήσεις από την Ολλανδία για τον εν λόγω διπλωμάτη, ο οποίος στο μεταξύ εγκατέλειψε τη χώρα γιατί η ζωή του θεωρήθηκε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο”, λέει η Trouw.

“Κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν οπτικό υλικό που αποδεικνύει την κατασκοπευτική δραστηριότητα του εν λόγω διπλωμάτη, ο οποίος εμφανίζεται να συναντάται με δύο αγνώστους σε κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να αγοράσει πληροφορίες”, καταλήγει το ρεπορτάζ της Trouw.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου
Βέλγιο/Βρυξέλλες
27/03/2018 20:03

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: