Νέα υπερόπλα παρουσίασε ο Πούτιν: ‘’Τώρα η Δύση θα μας ακούει’’, προειδοποίησε




O Ρώσος πρόεδρος Πούτιν αποκάλυψε νέα ρωσικά οπλικά συστήματα κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του προς τη βουλή.

Ανάμεσα σε άλλα μίλησε για έναν νέο είδος πυραύλου που μπορεί να πλήξει στόχους παντού στον κόσμο και ένα υπέρ-υπερηχικό πύραυλο που δεν μπορεί να αναχαιτιστεί από κανένα αντιπυραυλικό – αντιβαλλιστικό σύστημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση θα απαντήσει με πυρηνικά και παρουσίασε βίντεο με τα νέα όπλα. Είπε ακόμα πως η Ρωσία διαθέτει ένα όπλα που χαρακτήρισε ως «μικρό σύστημα πυρηνικής ενέργειας» που μπορεί να τοποθετηθεί σε πύραυλο τύπου κρουζ ο οποίος δεν μπορεί επίσης να αναχαιτιστεί.

Δήλωσε πως η Ρωσία έχει δοκιμάσει επιτυχώς τον πύραυλο κρουζ με τη «μονάδα πυρηνικής ενέργειας» το 2017 και πως τώρα ξεκινά η κατασκευή του. «Κανείς στον κόσμο δεν διαθέτει ανάλογο όπλο», είπε.

Ο Πούτιν παρουσίασε ακόμα ένα υπέρ-υπερχητικό όπλο (βλήμα που αναπτύσσει ταχύτητες πολλές φορές μεγαλύτερες από αυτή του ήχου) που μπορεί να καταστρέψει στόχους με μεγάλη ακρίβεια.

Ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία έχει αρχίσει να αναζητά τρόπους υπερκέρασης της αμερικανικής αντιβαλλιστικής άμυνας από το 2004, αλλά η Ουάσινγκτον δεν ήθελε να ακούσει. «Θα μας ακούσετε τώρα», είπε.

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμα πως παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις 18 νέου διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, δύο αντίστοιχοι, εκτοξευόμενοι από υποβρύχια πύραυλου, ενώ τέθηκαν σε υπηρεσία τρία πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Τόνισε πως η Ρωσία αναπτύσσει τα όπλα αυτά ως απάντηση στην αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συνθήκη Περιορισμού των Βαλλιστικών Πυραύλων του 1972. Κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι έχουν φτάσει στα σύνορα της Ρωσίας.

Τέλος παρουσίασε και μη επανδρωμένα υποθαλάσσια σκάφη τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

ΠΗΓΗ: cnbc.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: