Διηπειρωτικός πύραυλος Cruise της Ρωσίας προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη Δύση




Ο νέος ρωσικός υποηχητικός διηπειρωτικός πυραύλος cruise, θέτει σε κίνδυνο σημαντικά εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Ασία.

Ο Burevestnik (Stormbringer στα Αγγλικά) ή “Unstoppable”, όπως ονομάστηκε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, είναι ένας διηπειρωτικός πυραύλος cruise που σχεδιάστηκε για να επιτεθεί σε διάφορους σημαντικούς εχθρικούς στόχους, όπως εγκαταστάσεις διοίκησης, βάσεις πυραυλικής άμυνας και ραντάρ. Πρόκειται για ένα νέο είδος στρατηγικών όπλων που δεν χρησιμοποιούν βαλλιστικές διαδρομές πτήσης στο δρόμο προς τον στόχο.

Ο κύριος σκοπός των νέων ρωσικών πυραύλων cruise είναι η καταστολή των επιχειρησιακών βάσεων του πιθανού εχθρού, και η καταστροφή συστημάτων πυραυλικής άμυνας ή ομάδων πλοίων που είναι εξοπλισμένα με το Aegis Ballistic Missile Defense System.

Ο πύραυλος έχει διηπειρωτικό εύρος άνω των 10.000+ χιλιομέτρων (πιθανώς κοντά σε 20.000 χιλιόμετρα) και μπορεί να είναι εξοπλισμένο με πυρηνική κεφαλή.

Ο πύραυλος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα νέα υπερσύγχρονα όπλα, που αποκάλυψε στην ομιλία του προς το έθνος ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

HellasJournal.com, defence-blog.com
27/03/2018
Αθήνα, Greece
 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: