“Ανάμιξη” της Ρωσίας στις ενδιάμεσες εκλογές, “περιμένει” η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ




Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καταβάλει προσπάθειες για να εμποδίσει τη Ρωσία να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Νοέμβριο, διαβεβαίωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Νταν Κόουτς.

“Πρόκειται για κορυφαία προτεραιότητα” για τον Λευκό Οίκο, τόνισε ο Κόουτς καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Ο Κόουτς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη ότι η Ρωσία προσπαθεί ήδη να παρέμβει στις ενδιάμεσες εκλογές διασπείροντας προπαγάνδα και παραπλανητικές πληροφορίες μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, περίπου όπως έκανε και κατά την προεκλογική περίοδο για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

“Δεν έχουμε δει αποδείξεις μιας σθεναρής προσπάθειας ακόμη εκ μέρους της Ρωσίας αλλά ξέρουμε ότι οι κακόβουλες δραστηριότητές της εξακολουθούν να υπάρχουν. Είναι πολύ πιθανόν ότι θα κάνουν κάτι. Απλώς δεν ξέρουμε το πότε και πού”, είπε.

Ο Κόουτς προανήγγειλε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για την ανάμιξή της στις εκλογικές διαδικασίες.

Ορισμένοι γερουσιαστές πίεσαν τον Κόουτς να διευκρινίσει ποιος είναι υπεύθυνος για να αντικρούει τη ρωσική προπαγάνδα στο διαδίκτυο, σημειώνοντας ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλούν για μια “προσέγγιση του συνόλου της κυβέρνησης”. “Φοβάμαι ότι αυτή η φρασεολογία σημαίνει «Είναι δουλειά κάποιου άλλου»”, είπε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός Μάρτιν Χάινριχ.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

06/03/2018 20:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: