Aνάγκη η αποτροπή τουρκικών σχεδιασμών στην κυπριακή ΑΟΖ, λένε οι Οικολόγοι




“Με μεγάλο προβληματισμό παρακολουθούμε όσα παράνομα πράττει η Τουρκία, λειτουργώντας ως ο πειρατής ολόκληρης της ΝΑ Μεσογείου”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

“Πολλώ δε μάλλον, μας προβληματίζει η επιβεβαίωση όσων είχαμε έγκαιρα επισημάνει, ότι δηλαδή εφόσον στη Σύνοδο της Βάρνας ο Ερντογάν δεν βρισκόταν αντιμέτωπος με αυστηρές και συγκεκριμένες κυρώσεις για τις ενέργειές του, σε τίποτα δεν θα άλλαζε την πολιτική των προκλήσεων που ακολουθεί.

Κορύφωση αυτής της πολιτικής πολύ φοβούμαστε ότι θα είναι η τοποθέτηση τουρκικής ιδιοκτησίας πλατφόρμας στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ. Φαίνεται πως δεν ήταν αρκετές οι εκκλήσεις μας προς την κυβέρνηση για να δράσει, όταν προειδοποιούσαμε για την επικείμενη αγορά της πλατφόρμας από την Τουρκία. Σήμερα όμως, που επίκειται η τοποθέτηση της πλατφόρμας εντός της κυπριακής ΑΟΖ θεωρούμε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ικανή να υπερασπιστεί την κυβερνητική αδράνεια. Ο Πρόεδρος μάλιστα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης μετέφερε χθες στον αρμόδιο υπουργό σχετική πληροφόρηση του, αναφορικά με τους σχεδιασμούς των Τούρκων.

Από τη μεριά μας καλούμε σε ενότητα των πολιτικών δυνάμεων μπροστά στην τουρκική απειλή. Μία ενότητα όμως που οικοδομείται επάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο απόκρουσης της και όχι μίας κυβερνητικής πολιτικής που με αδράνεια αναμένει τη δημιουργία νέων τετελεσμένων”, καταλήγουν.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
30/03/2018 13:52

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: