Τις πιο σκληρές μέχρι σήμερα κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ο Τράμπ




Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα επιβάλλουν τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα κυρώσεις, εναντίον της Βόρειας Κορέας, ενισχύοντας την πίεση εναντίον της Πιόνγκ Γιάνγκ, έτσι ώστε να απεμπολήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, και το πρόγραμμα βαλιστικών πυραύλων. 

“Σήμερα ανακοινώνω, ότι επιβάλουμε το μεγαλύτερο ποτέ, σετ νέων κυρώσεων, στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας”, θα αναφέρει ο Πρόεδρος Τράμπ, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλία που θα κάνει σήμερα.

Όπως θα αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, θα αναλάβει δράση σύντομα, έτσι ώστε να κόψει τις πηγές χρηματοδότησης και καυσίμων, που η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και το στρατό της.

Οι κυρώσεις, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, θα στοχοποιήσουν 50 ναυτιλιακές εταιρίες τάνκερ, και εμπορικές επιχειρήσεις, που βοηθούν την Βόρεια Κορέα, να ξεπεράσει τις κυρώσεις.

Ταυτόχρονα, σήμερα, βρίσκεται στη Νότια Κορέα, η κόρη και σύμβουλος του Προέδρου Τράμπ, Ιβάνκα, η οποία είχε και δείπνο με τον Πρόεδρο της χώρας, Μούν.

23 Φεβρουαρίου, 2018 17:00
MIGNATIOU.COM, Reuters
Αθήνα, Ελλάδα

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: