Πρόσκληση Κίμ στον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας να επισκεφτεί την Πιόνγκ Γιάνγκ!




Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, κάλεσε τον Πρόεδρο της Βόρειας Κορέας, Moon Jae-in, να επισκεφθεί την Πιόνγκ Γιάνγκ, σύντομα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Νότιας Κορέας. Η πραγματοποίηση της συνάντησης, θα αποτελέσει την πρώτη συνάντηση ηγετών της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.

Η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, που επισκέπτεται τη Νότια Κορέα, για να παρακολουθήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, παρέδωσε την προσωπική πρόσκληση του αδελφού της, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Moon, στο προεδρικό μέγαρο, γνωστό και ως Μπλέ Σπίτι.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, άφησε να εννοηθεί, ότι οι δυο χώρες μπορούν να καταφέρουν να γίνει η συνάντηση, δημιουργώντας συνθήκες τέτοιες που να καταστήσουν δυνατόν για αυτόν να αποδεχτεί την πρόσκληση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της προεδρίας.

Μια επίσκεψη του Προέδρου της Νότιας Κορέας, στην Πιόνγκ Γιάνγκ, θα είναι η πρώτη συνάντηση ηγετών των δυο χωρών, από το 2007.

Είναι βέβαιο, ότι λόγω των συνθηκών που επικρατούν γύρω από το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας, είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς εάν θα γίνει αποδεκτή η πρόσκληση. Αλλά ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, οι λεπτομέρειες είναι πολλές και ο διακανονισμός εξαιρετικά ευαίσθητος.

 

10 Φεβρουαρίου, 2018 09:15
MIGNATIOU.COM, Reuters
Αθήνα, Ελλάδα

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: