Νέος “πονοκέφαλος” στο Μαξίμου από το επίδομα ενοικίου




Νέους τριγμούς προκαλεί στην κυβέρνηση ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ σύμφωνα με το οποίο άλλα τρία πρώην και νυν στελέχη της έχουν λάβει επίδομα ενοικίου ως μη κοινοβουλευτικοί υπουργοί.

Η αποκάλυψη αφορά τους Κώστα Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό Παιδείας από το Σεπτέμβριο του 2015 έως και σήμερα, ο οποίος φέρεται να έλαβε 5.000 ευρώ, τον Δημήτρη Μάρδα αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ (Ιανουάριος 2015 – Αύγουστος 2015) και υφυπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 2015-Νοέμβριος 2016), ο οποίος φαίνεται να έκανε αίτηση στις 25/4/2016 και η δαπάνη να εγκρίθηκε οκτώ μήνες αργότερα.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται και το όνομα του Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος πέρασε από τις θέσεις του υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και του υφυπουργού Υποδομών.

Πρώτος αντέδρασε ο Κώστας Φωτάκης, ο οποίος με παρέμβαση του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ που μετέδιδε το ρεπορτάζ δήλωσε πως δεν πήρε ποτέ τα χρήματα αυτά, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ακόμα κι αν υπήρχε η πίστωση αυτή εκείνος δεν εισέπραξε τα λεφτά.
«Μένω στο σπίτι του γιού μου, ποτέ δεν έχω πάρει λεφτά», είπε.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σγουρίδης είπε πως πήρε μόνο 350 ευρώ για διαμονή σε δωμάτιο και πρόσθεσε: «Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και για τους βουλευτές. Εγώ δεν έχω σπίτι, κι αν δείτε πού έμενα, θα καταλάβετε. Έμενα στο Αιγάλεω, και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό”.

Ο Δημήτρης Μάρδας δηλώνει ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση.

Αναφέρει δε επίσης σε δήλωση του ότι η ισχύουσα διάταξη αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών – βουλευτών και σημειώνει ότι και στην περίπτωση των βουλευτών αποδεκτών της επιδότησης ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.

Τέλος, ο κ. Μάρδας επαναμβάνει ότι όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβε την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, «την οποία εύλογα προτίθεται να επιστρέψει».

27/02/2018 16:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: