Η Ρωσία διχάζει τις ΗΠΑ: Κόντρα του Λευκού Οίκου με το FBI για το απόρρητο “Μέμο”




Σε κόντρα μεταξύ του FBI και του Λευκού Οίκου δείχνει να εξελίσσεται η επικείμενη δημοσιοποίηση του απόρρητου Μέμο, σχετικά με την έρευνα για τις πιθανές σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ και της Ρωσίας.

Το FBI, ανακοίνωσε ότι έχει «θανάσιμες ανησυχίες», αναφορικά με την ακρίβεια αυτών που αναφέρει το έγγραφο, σχετικά με την έρευνα, και την πρόθεση του Αμερικανού Προέδρου να το δώσει στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κόντρα μεταξύ του FBI και στελεχών της κυβέρνησης Τράμπ είναι πολύ έντονη στο παρασκήνιο, σε συναντήσει που γίνονται μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στελέχη του Λευκού Οίκου.

Η στάση του FBI, δείχνει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος στην περίπτωση που αποφασίσει τη δημοσιοποίηση του εγγράφου θα βρεθεί σε ανοικτή σύγκρουση με τον άνθρωπο που ο ίδιος επέλεξε να ηγηθεί του FBI.

Το τεσσάρων σελίδων έγγραφο, γράφτηκε από τους Ρεπουμπλικάνους της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, και σύμφωνα με πληροφορίες αποκαλύπτει παρανομίες από το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα και στην αρχή της έρευνας για τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιτρέψει τη δημοσιοποίηση του, κάτι που είναι πιθανό να γίνει σήμερα Πέμπτη, προκαλώντας νέα θύελλα αντιδράσεων στην πολύκροτη υπόθεση.

MIGNATIOU COM, ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS-AFP, Ουάσιγκτον-ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: