Για παραστάσεις στο Δελφινάριο χαρακτήρισε τις καταγγελίες σε βάρος του ο Στουρνάρας




“Αναπόδεικτες και εντελώς ψευδείς  χαρακτήρισε τις  κατηγορίες” και όσα αναφέρονται στη δικογραφία της Novartis ο κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή. 

“Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία του εκάστοτε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος”, υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως στόχος είναι ο ίδιος και όχι η σύζυγός του.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι από το 2013 έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία δυσφήμησης και συκοφάντησης “με στόχο εμένα”, ενώ στη συνέχεια έκανε εκτενή και αναλυτική παράθεση των στοιχείων που αποδομούν τα όσα αναφέρουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στη σχετική δικογραφία.

Όπως είπε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, δεν δίστασαν ακόμα και να κάνουν έρευνα και κατάσχεση του ηλεκτρονικού αρχείου της εταιρείας της συζύγου μου και ακόμα και σήμερα 17 μήνες μετά, δεν της τα έχουν επιστρέψει. “Αυτά έγιναν με παράνομη εισβολή χωρίς να συντρέχουν οι όροι και προϋποθέσεις, μια απολύτως άκυρη έρευνα”, είπε. “Όσο για την ουσία, τζίφος η έρευνα”.

Αναφορικά με τις «καταγγελίες» που του προσάπτουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είπε ότι «θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο». Έκανε λόγο για αισχρή μαρτυρία του προστατευόμενου μάρτυρα ενώ ζήτησε συγνώμη από τη σύζυγό του για τις συκοφαντίες που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ψευδείς καταγγελίες – πρόσθεσε – «θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου». Ζητώ κατέληξε, να συσταθεί προανακριτική επιτροπή ώστε να μη μένουν αιωρούμενες αυτές οι καταγγελίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: