Με απανωτές επιθέσεις απειλούν αντιεξουσιαστές μετά την «επιδρομή» στην Ερμού




Ενέργειες αντιεξουσιαστών, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, βρίσκονται πίσω από την καταδρομική επίθεση, τα ξημερώματα, στην οδό Έρμου, καθώς και τα επεισόδια έξω από Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Με αναρτήσεις σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, άγνωστοι που υπογράφουν «Αναρχικοί-ες» αναλαμβάνουν την ευθύνη και για τα δύο επεισόδια, ζητώντας την μεταγωγή Γιαγτζόγλου στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού από τις φυλακές Λάρισας.

«Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπιά δυνάμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπάσαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί» αναφέρουν για την επίθεση στην Ερμού.

Οι ίδιοι απειλούν με συνέχεια και κλιμάκωση των επιθέσεων, κάνοντας λόγο για κύμα «που θα ισοπεδώσει την πόλη».

«Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου» αναφέρουν.

Όσον αφορά τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ, σε διαφορετική ανάρτηση αναφέρουν: «Σήμερα 28/2 στήσαμε πύρινα οδοφράγματα στην οδό Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πετάξαμε τρικάκια ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου».

Και αυτή η ανάρτηση καταλήγει με απειλή: «Αν πάθει κάτι ο Ντίνος η πόλη θα καεί».

ΜIgnatiou.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: