Συσκέπτονται για τα επόμενα βήματα τα κόμματα πλην ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, ενόψει β’ γύρου στην Κύπρο




Τα επόμενα βήματα τους καλούνται να αποφασίσουν τα πολιτικά κόμματα, τα οποία δεν υποστήριξαν έναν εκ των δύο υποψηφίων, οι οποίοι προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών.

Τα κόμματα αρχίζουν να συγκαλούν τα συλλογικά τους όργανα για να προχωρήσουν σε μια αποτίμηση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου των εκλογών, αλλά και να αποφασίσουν πως θα πορευθούν στην συνέχεια.

Συνέρχεται η Γραμματεία στο ΔΗΚΟ για να ορίσει συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής

Συνέρχεται εντός της ημέρας η Γραμματεία στο ΔΗΚΟ για να ορίσει συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αντωνιάδης είπε ότι η Γραμματεία θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα, αλλά οπωσδήποτε αναμένεται να ορίσει ημερομηνία κατά την οποία θα καλέσει την Κεντρική Επιτροπή.

Στις 19.00 συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ

Απόψε, στις 1900 συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ και εκεί θα παρθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Παναγιώτου.

Πρόσθεσε ότι αναμένεται ότι θα σταλεί εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή για την στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σε αποτίμηση του αποτελέσματος του 1ου γύρου προχωρεί η Αλληλεγγύη

Στις 1200 πραγματοποιείται η συνεδρία Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος Αλληλεγγύη με αντικείμενο την αποτίμηση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Σελινόπουλος.

Θα τα δούμε και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, είπε, προσθέτοντας ότι αναμένεται ότι θα αποφασιστεί ποια εισήγηση στο Κεντρικό Συμβούλιο για το πως θα πρέπει να πορευθεί η Αλληλεγγύη.

Με πολιτικά κριτήρια η απόφαση της Συμμαχίας Πολιτών

Με πολιτικά κριτήρια θα ληφθεί η απόφαση για οποιαδήποτε συνεργασία στη Συμμαχία Πολιτών.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια Επικοινωνίας του εκλογικού επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα Ρένα Γιαβάση στις 1600 σήμερα θα συνεδριάσει το προεκλογικό επιτελείο.

Στις 1800, αναμένεται να συνεδριάσει η Γραμματεία της Συμμαχίας Πολιτών, η οποία θα προχωρήσει σε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα καθορίσει πότε θα πραγματοποιηθεί η Ανώτατη Σύγκλητος.

Η απόφαση αν θα υπάρξει η όποια συνεργασία, με ποιον και με ποια κριτήρια θα ληφθεί από την Ανώτατη Σύγκλητο, ανέφερε η κ. Γιαβάση.

Σημείωσε παράλληλα ότι τα κριτήρια αυτά «δεν θα έχουν να κάνουν με κάποια συναλλαγή». Θα είναι πολιτικά τα κριτήρια,
πρόσθεσε.

Εντός της ημέρας συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή των Οικολόγων

Εντός της ημέρας θα συνεδριάσει και η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η επικεφαλής του Γραφείου Τύπου Αφροδίτη Χριστινάκη.

Η Πολιτική Επιτροπή θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα, πρόσθεσε.

Ανοιχτά όλα τα σενάρια για το ΕΛΑΜ

Λίαν συντόμως αποστέλλει το ΕΛΑΜ στους δύο υποψήφιους για την Προεδρία το ερωτηματολόγιο του με τον Εκπρόσωπο Τύπου Γεάδη Γεάδη να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι αφού λάβει τις απαντήσεις θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο και θα αποφασίσει πώς θα κινηθεί.

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά», ανέφερε.

Σε ερώτηση τι θα περιέχει το ερωτηματολόγιο και αν θα δοθεί στη δημοσιότητα απάντησε ότι θα περιλαμβάνει ερωτήσεις για το Κυπριακό, την οικονομία και άλλα κοινωνικά ζητήματα, προσθέτοντας ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα αφού απαντηθεί.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 29/01/2018 11:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: