Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση, στη Γερμανία




Συνεχίζονται και σήμερα, με εντατικούς ρυθμούς, οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.

Οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν στα κεντρικά γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, όπου και θα προσέλθουν η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, ο Μάρτιν Σουλτς για τους Σοσιαλδημοκράτες και ο Χορστ Ζεεχόφερ για τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας.

Στις διαπραγματεύσεις μετέχει και μια ομάδα εργασίας 15 στελεχών των τριών κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών ΜΜΕ, έντονες διαφωνίες εμφανίζονται για το καυτό θέμα του προσφυγικού και ιδιαίτερα το πρόγραμμα οικογενειακής επανένωσης.

Όπως σημειώνουν οι πληροφορίες αυτές, οι Σοσιαλδημοκράτες ζητούν να αλλάξει προς τα πάνω ο αριθμός υποδοχής προσφύγων στα πλαίσια του προγράμματος επανένωσης οικογενειών, που στην αρχική μορφή του είχε ορισθεί σε 1000 άτομα τον μήνα.

Στην προοπτική αυτή αντιδρούν έντονα οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας.

Στόχος των διαπραγματεύσεων, είναι να υπάρξει ένα βασικό αποτέλεσμα μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο και κατόπιν να ακολουθήσει συζήτηση και επεξεργασία της συμφωνίας από τις ηγεσίες των τριών κομμάτων, προκειμένου στις 11 Φεβρουαρίου να έχουν τερματισθεί οι συνομιλίες.

Κατόπιν θα υπάρξει ψηφοφορία για έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας από τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Η εφημερίδα Μπιλντ αναφέρει πως για πρώτη φορά στην ιστορία το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έχει ξεπεράσει σε αριθμό μελών τους Χριστιανοδημοκράτες.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2017, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα αριθμούσε 443.152 μέλη, με 31.094 νέα μέλη να έχουν εγγραφεί μέσα στο έτος.

Αντίθετα, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα έχει σήμερα 425.910 μέλη.

Συνεπώς το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι σήμερα όχι μόνον το αρχαιότερο κόμμα της Γερμανίας, αλλά αριθμεί και τα περισσότερα μέλη.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 28/01/2018 13:51

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: