Η ρύθμιση του χρέους να γίνει πριν από λήξη του προγράμματος, συμφώνησαν Τσίπρας-Λαγκάρντ




Η εντατικοποίηση των τεχνικών συζητήσεων για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, χαιρετίστηκε η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο καθώς και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος.

Η ανάρτηση Λαγκάρντ στο Twitter

Για την πρόοδο της χώρας αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις συνεγχάρη η Κριστίν Λαγκάρντ τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση τους και τόνισε πως συμφώνησαν να εργαστούν μαζί για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και την εξασφάλιση της ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση της στο Twitter μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ αναφέρει:

«Συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και του έδωσα συγχαρητήρια για την πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας. Συμφωνήσαμε να εργαστούμε μαζί για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της εξασφάλισης της ελάφρυνσης του χρέους από του Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, που είναι ουσιώδη για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η πρωτότυπη ανάρτηση της κ. Λαγκάρντ στον λογαριασμό της στο Twitter:

“I met with Greek PM Tsipras @tsipras_eu and congratulated him on progress in #Greece’s economic reforms. We agreed to work together toward the shared goals of completing reforms and securing debt relief from Greece’s European partners, which are essential for sustainable growth”.

IMF Managing Director Christine Lagarde Meets Greek Prime Minister Alexis Tsipras in Davos

Ms. Christine Lagarde, Managing Director of the International Monetary Fund (IMF), made the following statement today in Davos, Switzerland:

“It was a pleasure to meet with Prime Minister Tsipras in Davos today. I congratulated him on the progress Greece has achieved, a sentiment that was also reflected in the recent Eurogroup statement, and assured the Prime Minister of the Fund’s continued support for Greece’s adjustment program. I also underscored that the completion of the reform agenda and provision of debt relief by Greece’s European partners are essential to support sustainable growth and a successful exit from official financing later this year. The Prime Minister and I agreed to work together toward these shared goals.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: