Πλασματικά τα επιτεύγματα που ανακοινώνει η κυβέρνηση στην οικονομία λέει το Κίνημα Αλληλεγγύη




“Ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας ενώπιον της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2018 προσπάθησε να ωραιοποιήσει καταστάσεις που δεν έχουν καμμιά σχέση με την πραγματική οικονομία και όσα βιώνει ο Κύπριος πολίτης”, αναφέρει η Αλληλεγγύη.

“Δυστυχώς για τον κ. Γεωργιάδη και ιδίως για τον τόπο, τα πλασματικά επιτεύγματα που έχουν κατά κόρον προβληθεί, υπόκεινται ανά πάσα στιγμή σε εκτροχιασμό γιατί οι τομείς που παρουσιάζουν κάποια βελτίωση είναι ευάλωτοι σε εξωτερικά σοκ.

Ο βαθμός υλοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων είναι δραματικά χαμηλός, η γραφειοκρατία καλπάζει και η Κύπρος εξακολουθεί να διακρίνεται από τη χαμηλή της ανταγωνιστικότητα.

Το έλλειμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών βρίσκεται σε ανησυχητικά επίπεδα, το δημόσιο χρέος παραμένει υψηλό και τα ΜΕΔ αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας.

Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών βάζοντας πλάτη στις λογής- λογής παραχωρήσεις για ικανοποίηση προεκλογικών εξαγγελιών, έχει αναιρέσει τα λίγα ή πολλά που πέτυχε ο λαός με τις προσωπικές του θυσίες.

Συνακόλουθα και με τα λίγα προαναφερθέντα, ολίγη ταπεινοφροσύνη στα οικονομικά δεν βλάπτει”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/12/2017 13:25

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: