Ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών από “Λαϊκούς Αγωνιστές”




Η ομάδα «Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση και τον πυροβολισμό με Καλάσνικοφ εναντίον του αστυνομικού φρουρού στο Εφετείο Αθηνών.

Σε ανακοίνωση της ομάδας, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, αναφέρουν τους λόγους της επίθεσης, χαρακτηρίζοντας την «αστική δικαιοσύνη» «πλυντήριο του καπιταλισμού».

Στην προκήρυξή τους με τίτλο «Η αστική δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου»,αρχικά στρέφονται κατά της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι «είναι σαν τα φίδια και αγκώνει μόνο τους ξυπόλητους», υπογραμμίζοντας ότι «”Δικαιοσύνη” δεν είναι τυφλή αλλά φορά ταξικά γυαλιά».

Και προσθέτουν: «Οι δικαστές, ανακριτές και εισαγγελείς αυτής της χώρας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αποτελούν τους σύγχρονους δήμιους απέναντι σε οποιονδήποτε αγωνιστή ή περιθωριοποιημένο προλετάριο κινηθεί εκτός του αστικού νόμου. Έχουν δημιουργήσει μια τεράστια φάμπρικα άσκοπων προφυλακίσεων, κάνοντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια σε ποσοστό προσωρινών κρατήσεων (δηλαδή φυλακίσεων χωρίς δίκη) μέσα στην ΕΕ (…). Αλλά, και μέσα στο πεδίο της φυλακής η δικαστική υπερεξουσία εκφράζεται μέσω του εισαγγελικού βέτο στο Συμβούλιο των φυλακών, που στερεί από τους κρατούμενους βασικά δικαιώματα»

Στο κείμενό τους κατηγορούν -μεταξύ άλλων- τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι «έχει αποδειχθεί πως είναι ο ικανότερος και πιστότερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστών δανειστών. Γι αυτό και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών όπου βρεθούν κι όπου σταθούν στάζουν μέλι για το “succes story” του Τσίπρα».

«Ακόμα και μέσα από τις σελίδες της Καθημερινής ο Ντάισεμπλουμ μίλησε για εντυπωσιακή δημοσιονομική βελτίωση και χαρακτήρισε τον Τσίπρα: «επιτυχημένο πολιτικό, ικανό να καθοδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας». Τον Τσίπρα, που πριν την ανέλιξή του στον πρωθυπουργικό θώκο υπόσχονταν πως θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα άρθρο κι ένα νόμο, οι αγορές θα χορέψουν πεντοζάλη κι όλα αυτά θα γίνουν μέρα μεσημέρι (…)» σημειώνουν.

27/12/2017 18:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: