Ολοκληρωμένο σχέδιο για βελτίωση των οικονομικών των πολιτών υπόσχεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος




“Θα εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βελτίωση των οικονομικών των πολιτών και επιδιώκουμε την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, που ιστορικά και διαχρονικά δημιουργεί πραγματική ανάπτυξη», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, σε πολιτική συγκέντρωση στο Καϊμακλί.

`Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου του, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στις πολιτικές των αλόγιστων δαπανών της κυβέρνησης Χριστόφια που οδήγησαν στη χρεοκοπία, όπως προτείνει σήμερα ο κ. Μαλάς”. Πρόσθεσε ότι επικρίνεται σήμερα από τον κ. Μαλά “ο οποίος ξέχασε ότι με τη συμμετοχή και συνενοχή του, οδηγήθηκε η κυπριακή οικονομία στη χρεοκοπία”.

” Μας κατηγορούν οι κύριοι Μαλάς και Άντρος Κυπριανού και ξεχνούν, ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή του ΑΚΕΛ ψήφισε τον νόμο των εκποιήσεων αλλά όχι το δίχτυ προστασίας του πλαισίου αφερεγγυότητας που σήμερα προστατεύει τους εγγυητές”, ανέφερε.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη σε σχέση με την οικονομική καταστροφή του 2013, λέγοντας ότι “διανύουμε τον τελευταίο μήνα του 2017 και ακόμη δεν διατάχθηκαν οποιεσδήποτε έρευνες από τις αρμόδιες αρχές του κράτους για τις ευθύνες της διοίκησης της Λαϊκής Τράπεζας, τις ευθύνες όσων έδωσαν παράνομα ELA €9 δις και τις ευθύνες εκείνων που ενέχονται στην πώληση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα”. Απέδωσε ευθύνες στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη, λέγοντας ότι “δεν έχει κανένα σχέδιο για έξοδο από την κρίση, αποκατάσταση αδικιών και ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας”.

Για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα του κυβερνητικού του προγράμματος. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει επαναξιολόγηση και αναθεώρηση όλων των μέτρων εξυγίανσης που η κυπριακή κοινωνία αναγκάστηκε να επωμιστεί, λόγω του μνημονίου, και ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επαναφορά απαραίτητων κοινωνικών προγραμμάτων όπως είναι η φοιτητική χορηγία, το επίδομα μάνας, το επίδομα τέκνου και τα στεγαστικά προγράμματα.

Ανέφερε επίσης πως επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος με στόχο το διπλασιασμό των χαμηλότερων συντάξεων μέσα σε μια δεκαετία, δημιουργία ειδικού Ταμείου, με σκοπό την αποζημίωση των Κύπριων «κουρεμένων» καταθετών, κατόχων αξιόγραφων και των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων κατά 75% για την χρηματοδότηση του οποίου θα αξιοποιείται σε ετήσια βάση το 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Επίσης δημιουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, στο πρότυπο άλλων χωρών, ώστε να καταστεί δυνατή η αναδιάρθρωση δανείων, το «κούρεμα» δανείων, η απαλλαγή εγγυητών, η προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, και η αναχαίτιση των μαζικών εκποιήσεων.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε πως οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί πρέπει να καταστούν δράση άμεσης προτεραιότητας “γιατί μόνο έτσι η Κύπρος μπορεί να ανακάμψει και να γίνει και πάλι μία από τις πιο δυναμικές, ανερχόμενες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ήταν μέχρι και το 2008”.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/12/2017 19:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: