Το απαράδεκτο σύνθημα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Πρωτοφανής πρόκληση από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ: Πρόσβαλαν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Ντροπή», «Πρόκληση», «προσβολή» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν τα ελληνικά αθλητικά Μέσα Ενημέρωσης, μεταδίδοντας το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στο χθεσινό ντέρμπι με την Ομόνοια, με το οποίο αμφισβητούσαν τα ιστορικά γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το  sport-fm.gr με τίτλο «Προκλητικό πανό από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ για το Πολυτεχνείο», αναφέρει ότι μερίδα οπαδών της λευκωσιάτικης ομάδας, με ακραίες πολιτικές θέσεις, σήκωσαν πανό με το μήνυμα «Πολυτεχνείο 1973-2017, 44χρόνια ψέματα».

Το gazzetta.gr αναφέρει στο άρθρο με τίτλο «Πανό πρόκληση από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ»: «Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ουδέποτε έκρυψαν τα… ακροδεξιά τους αισθήματα και μάλιστα συνήθως φροντίζουν να το δείχνουν και στην εξέδρα. Αυτό έκαναν κι ανήμερα της 44ης επετείου του Πολυτεχνείου». Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο σημειώνει ότι οι οπαδοί των νικητών του ντέρμπι προκάλεσαν με το πανό που σήκωσαν και υπογραμμίζει:« Το θετικό είναι ότι δεν ζούμε πια στην εποχή που νοσταλγεί η μερίδα οπαδών που σήκωσε αυτό το πανί κι έτσι ακόμη κι αυτοί έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα».

Από την πλευρά του το contra.gr σημειώνει ότι «Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ “συγκρούονται” ιδεολογικά και τη συγκεκριμένη ημέρα που συνέπεσε με το ντέρμπι επέλεξαν να το κάνουν μέσω πανό. Από την πλευρά της η “Θύρα 9” σήκωσε μία σημαία που παρέπεμπε στο έμβλημα της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, ένα κίτρινο αστέρι δηλαδή σε κόκκινο φόντο. ».

Σημειώνεται ότι όλες οι αθλητικές ιστοσελίδες κάνουν αναφορά και στο πανό αλληλεγγύης προς τα θύματα της κακοκαιρίας στην Ελλάδα, που σήκωσαν οι οπαδοί της Ομόνοιας.

Τέλος, αναφορά γίνεται και στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ντέρμπι.

ΚΥΠΕ – Ελλάδα/Αθήνα 18/11/2017 11:35

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, στον ποδοσφαιρικό αγώνα για το Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας μεταξύ των ομάδων ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ που διεξήχθη χθες μεταξύ των ωρών 19:00-21:00, στο στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία, στη νότια κερκίδα, μερίδα φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ προκάλεσαν ζημιές στις τουαλέτες και στις καρέκλες της κερκίδας και με την παρέμβαση της Αστυνομίας αποκαταστάθηκε η τάξη.
Μετά τη λήξη του αγώνα, μερίδα φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που βρίσκονταν στην ανατολική κερκίδα και φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ που βρίσκονταν στη νότια κερκίδα, κινήθηκαν απειλητικά προς το διαχωριστικό της νότιας με την ανατολική κερκίδα. Με παρέμβαση μελών της Αστυνομίας, απετράπη οποιαδήποτε σύγκρουση και αποκαταστάθηκε η τάξη.
Κατά την έξοδο των οργανωμένων φιλάθλων και των δύο ομάδων, μερίδα φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έριξαν πέτρες προς το μέρος των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και μερίδα φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ ανταπόδωσαν τους πετροβολισμούς. Για αποκατάσταση της τάξης έγινε μερική χρήση δακρυγόνων. Ακολούθως, οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ αποχώρησαν με ασφάλεια, ενώ οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνέχισαν τον πετροβολισμό εναντίον μελών της Αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, καθώς και προς γήπεδα ποδοσφαίρου σάλας και άρχισαν να ρίχνουν πέτρες στον αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε οχήματα. Ελαφρές ζημιές, προκλήθηκαν επίσης σε τρία οχήματα της Αστυνομίας που βρίσκονταν στην περιοχή. Μετά από νέα παρέμβαση της Αστυνομίας αποκαταστάθηκε η τάξη.
Να σημειωθεί ότι, από τις επιθέσεις των οπαδών, τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας υπέστη εξάρθρωση.
Για προστασία και ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, λόγω του ότι υπήρχαν πέτρες στο οδόστρωμα, έγινε αποκοπή μικρού μέρους του αυτοκινητόδρομου, για λίγα λεπτά για καθαρισμό του δρόμου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπήρξε αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας εντός της πόλης της Λευκωσίας, για προληπτικούς λόγους, χωρίς να παρατηρηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο.

Be the first to comment on "Πρωτοφανής πρόκληση από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ: Πρόσβαλαν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*