Για αναβάθμιση της θέσης της Κύπρου στους τομείς Άμυνας-Ασφάλειας ομιλεί το επιτελείο Αναστασιάδη




“Σε συνάρτηση με μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, τα στρατηγικά μας συμφέροντα προωθούνται μέσα από την ενίσχυση, θωράκιση και αναβάθμιση του πυλώνα άμυνας και ασφάλειας του κράτους μας”, αναφέρει το εκλογικό επιτελείο Αναστασιάδη.

“Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη μέσα από συγκεκριμένο προγραμματισμό κατάφερε την μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες, ένα θέμα το οποίο απασχολούσε την κοινωνία για δεκαετίες και αποτελούσε μια αδικία ειδικά για τους νέους μας.

Την ίδια ώρα, για να γίνει εφικτή η μείωση της στρατιωτικής θητείας μετεξελίχθηκε και αναβαθμίστηκε η Εθνική Φρουρά σε ένα ημιεπαγγελματικό στρατό, σημαντική παράμετρος του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού για ένα σύγχρονο, επαγγελματικό και ευέλικτο στρατιωτικό σώμα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός μέσα από μια σειρά συμφωνιών με εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας παρέχουν την δυνατότητα στα στελέχη για περαιτέρω κατάρτιση και εκπαίδευση.

Ο τομέας άμυνας και ασφάλειας όμως προεκτείνεται και ισχυροποιείται και μέσα από ένα ευρύτερο πεδίο συμφωνιών και συνεργασιών με γειτονικά και άλλα κράτη, καθιστώντας την Κύπρο ως το ανατολικότερο άκρο της ΕΕ, ένα αξιόπιστο σύμμαχο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Έτσι, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση του τομέα άμυνας και ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσα από στρατηγικά βήματα αποφασιστικότητας, σταθερότητας, συνέπειας αλλά και συνέχειας”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/11/2017 12:21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: