Το “χαβά” τους στα κατεχόμενα: Πήγαν στο Λονδίνο και διαμηνύουν ότι δεν είναι μειονότητα




Με τον πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας, Τζακ Στρο συναντήθηκε στο Λονδίνο ο παράνομος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου δηλώνοντας ότι ο τ/κ «λαός» περιμένει από την εγγυήτρια χώρα Βρετανία να στηρίξει την έναρξη μιας νέας διαδικασίας στη βάση της ισότητας στην Κύπρο, «κράτος με κράτος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο κ. Ερτουγρούλογλου ενημέρωσε τον κ. Στρο για τις εξελίξεις στην Κύπρο και ευχαρίστησε τον πρώην Βρετανό ΥΠΕΞ για τον αντικειμενικό – όπως αναφέρεται – τρόπο που αξιολόγησε τα πράγματα στο Κυπριακό στο τελευταίο του άρθρο στην εφημερίδα «The Independent».

Όπως επίσης μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο Ερτουγρούλογλου είχε στο Λονδίνο συναντήσεις με μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου, μέλη της ομάδας για το ψευδοκράτος, όπως αναφέρεται, ενώ θα δώσει συνεντεύξεις σε βρετανικά ΜΜΕ. Σημειώνεται ότι συναντήθηκε και με τον Μάλκολμ Ρίφκιντ, πρώην Υπουργό Άμυνας.

Έδωσε επίσης συνέντευξη στο πολιτικό περιοδικό «Πολίτικο» όπου επανέλαβε τη θέση του πως δεν τίθεται θέμα αναβίωσης της παλιάς διαδικασίας 50 χρόνων που τέλειωσε χωρίς συμφωνία, προσθέτοντας ότι οι Τ/κ δεν είναι μειονότητα στα νησί αλλά μια από τις δύο ίσες πλευρές στην Κύπρο. Γι’ αυτό ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να στηρίξει την άρση των άδικων – όπως αναφέρεται – «εμπάργκο» εναντίον των Τ/κ, ώστε οποιαδήποτε νέα διαπραγματευτική διαδικασία να πραγματοποιηθεί στη βάση της ισότητας.

«Τα δύο κράτη μπορούν να οικοδομήσουν το μέλλον τους σε σχέσεις καλής γειτονίας στην Κύπρο όπως είναι σήμερα. Ο τ/κ λαός περιμένει αυτό από τη διεθνή κοινότητα. Τώρα, η Κύπρος πρέπει να τύχει αντιμετώπισής από μια διαφορετική οπτική γωνία», ανέφερε ο κ. Ερτουγρούλογλου.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2017 10:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: