“Παράνομο και άκυρο:”Και ο Σοσιαλιστής Πιτέλα απορρίπτει το καταλανικό δημοψήφισμα




Για “μη δημοψήφισμα”, έκανε λόγο ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιττέλα, χαρακτηρίζοντάς το “παράνομο και άκυρο”. Παράλληλα καταδίκασε και την αστυνομική βία.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του ο κ. Πιττέλα ανέφερε ότι “αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για την Ισπανία και για ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μη δημοψήφισμα που οργανώνεται και υποστηρίζεται από τις αρχές της Καταλονίας πρέπει να θεωρείται παράνομο και άκυρο. Ωστόσο, πρέπει να ακουστούν και τα συναισθήματα πολλών Καταλανών που έρχονται στους δρόμους. Η λύση μπορεί να είναι μόνο πολιτική απάντηση, όχι αστυνομική”.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Politico, έρχονται στο φως πληροφορίες (μετά το αρχικό δημοσίευμα της El Pais) για “ρωσικό δάκτυλο” στην περιοχή με ειδησεογραφικούς οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από το κράτος και τα bots κοινωνικής δικτύωσης να προωθούν επιθετικά την ψηφιακή παραπληροφόρηση και ψεύτικα νέα σχετικά με την ψηφοφορία, σύμφωνα με ανάλυση της πρόσφατης δραστηριότητας στο διαδίκτυο.

Δηλώσεις έκανε και ο Μίρο Σέραρ, Πρωθυπουργός της Σλοβενίας: “Ανησυχώ για την κατάσταση. Καλώ σε πολιτικό διάλογο, το κράτος δικαίου και τις ειρηνικές λύσεις”, ανέφερε.

Επιπλέον, ο Σαρλ Μισέλ, Πρωθυπουργός του Βελγίου, σημείωσε ότι “η βία δεν μπορεί ποτέ να είναι η απάντηση! Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και επιβεβαιώνουμε την έκκληση μας για πολιτικό διάλογο”.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 02/10/2017 09:09

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: