Μεγάλα ονόματα παρέλασαν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη




Ο Ματίας Ενάρ, ο Σαλμάν Ρούσντι, η Μάργκαρετ Άτγουντ (έλαβε το βραβείο των βιβλιοπωλών), ο Γιασμίνα Χάντρα και ο Νταν Μπράουν (αποθεώθηκε από χιλιάδες αναγνώστες του) ήταν μερικοί μόνο από τους συγγραφείς που έλαβαν μέρος στην 69η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης η οποία κλείνει απόψε τις πύλες της για το κοινό.

Την έκθεση, που είχε ως τιμώμενη χώρα τη Γαλλία, εγκαινίασαν την περασμένη Τετάρτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκερ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Την ημέρα των εγκαινίων η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκε με τη Γερμανίδα ομόλογό της Μόνικα Γκρούτερς μετά από επίσημη πρόσκληση της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν.

Το ελληνικό περίπτερο, που λειτούργησε με την ευθύνη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), κάλυψε τομείς όπως το παιδικό βιβλίο, η σύγχρονη ελληνική ποίηση και πεζογραφία, το δοκίμιο και τα λευκώματα τέχνης (συμμετείχαν 24 εκδότες) ενώ διοργάνωσε μια σειρά λογοτεχνικών εκδηλώσεων με στόχο την προσέλκυση του διεθνούς κοινού.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: