Το Κίνημα Αλληλεγγύη καταγγέλει τον πρόεδρο Αναστασιάδη για μυστική διπλωματία




“Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ξεκαθάρισε ότι δεν αναφερόταν στο πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο κατ’ εμάς είναι απαράδεκτο, αλλά σε έγγραφο στο οποίο αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας στο τελευταίο δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντανά, μετά τις προφορικές διαβουλεύσεις που είχε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, και το οποίο απορρίφθηκε από την τουρκική πλευρά”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Πρόκειται για έγγραφο, το οποίο ο μεν υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ανέφερε ότι κατατέθηκε στο Κραν Μοντανά, αλλά ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης χαρακτήρισε ως «άτυπη ιδέα» για την επίβλεψη και παρακολούθηση της εφαρμογής της λύσης.

“Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μυστικής διπλωματίας του Νίκου Αναστασιάδη, και το κατάντημα οι πολιτικές δυνάμεις και ο λαός να κρατούνται στο σκοτάδι και να προσπαθούν να μαντέψουν τις αλήθειες.

“Επίσημο ή άτυπο, αυτό που με βεβαιότητα γνωρίζουμε είναι ότι το συγκεκριμένο έγγραφο Γκουτέρες εμπεριέχει την πρόταση Αναστασιάδη για παραμονή Τούρκων και Ελλήνων στρατιωτών μετά τη λύση, για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα (sunset clause), στη βάση των αριθμών της Συνθήκης Συμμαχίας.

“Θέση με την οποία επανειλημμένως έχουμε τονίσει ότι διαφωνούμε, καθώς 650 Τούρκοι στρατιώτες ήταν αρκετοί για να δημιουργήσουν το απαραίτητο προγεφύρωμα για την εισβολή του κατοχικού στρατού στην Κύπρο το 1974”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/09/2017 13:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: