Η όλη συμπεριφορά του προέδρου Αναστασιάδη δημιουργεί σύγχυση, λέει η ΕΔΕΚ




“Ο ΠτΔ θα πολιτευτεί στη βάση της προεκλογικής σκοπιμότητας ή των μέχρι σήμερα θέσεων, απόψεων και αντιλήψεών του στη λύση του Κυπριακού;”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Η όλη συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας δημιουργεί εύλογα σύγχυση, απορία και πολλά ερωτηματικά.

Μια συμπεριφορά αυτοκαταστροφική την ώρα που στη Γενική Συνέλευση προβάλλει στοιχεία που αφορούν την ουσία του κυπριακού και την πραγματική υφή του, ως θέματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και επιχειρούμενης εθνοκάθαρσης και ισλαμοποίησης των κατεχομένων περιοχών με τον επιχειρούμενο εποικισμό από την Τουρκία, την επόμενη στιγμή αυτές τις σημαντικές διαπιστώσεις τις υπονομεύει.

Πως αλλιώς μπορεί να θεωρηθεί η δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα και ουσιαστικά η εμμονή του στις υποχωρητικές προτάσεις που κατέθεσε με αφορμή το πλαίσιο ερωτημάτων του Γενικού Γραμματέα, όταν σε αυτές περιλαμβάνεται ενυπόγραφα η αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας, η αριθμητική εξίσωση, το βέτο των Τουρκοκυπρίων σε όλες τις αποφάσεις, στοιχεία δηλαδή που δεν συνιστούν δημοκρατικό, βιώσιμο και φυσιολογικό κράτος.

Όχι απλά παραμονή 120 και πλέον χιλιάδων εποίκων αλλά παραχώρηση σε αυτούς κατά προτεραιότητα του δικαιώματος επί των κατεχομένων περιουσιών που σφετερίζονται, αλλά και απόδοση των τεσσάρων Βασικών Ελευθεριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Τούρκους υπηκόους, την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση για χρονικό διάστημα απροσδιόριστο, όπως επίσης και αν η παραμονή τους θα έχει καταληκτική ημερομηνία ή όχι.

Θα πρέπει επιτέλους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποφασίσει στη βάση ποιας λογικής θα πολιτευτεί. Της προεκλογικής σκοπιμότητας ή των μέχρι σήμερα θέσεων, απόψεων και αντιλήψεών του στη λύση του Κυπριακού;”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/09/2017 09:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: