Ισχυρός σεισμός 5,1 βαθμών με επίκεντρο τα τουρκικά παράλια ξυπνά τον τρόμο στην Κω




Στα παράλια της Μικράς Ασίας υπολογίζεται το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης 5,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 10:42 σήμερα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 358 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας ή 38χλμ βορειοανατολικά της Κω.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου και προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Ευτυχώς πάντως δεν προκλήθηκαν ζημιές στο νησί της Κω. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους κατοίκους του νησιού καθώς και στη Ρόδο και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα πέραν της δικαιολογημένης ανησυχίας των κατοίκων και των επισκεπτών.

Το κέντρο Καντίλι αρχικά ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 5,1 και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ήταν 5,3. Το κέντρο AFAD ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 4,9 ρίχτερ. Το Κέντρο Αμερικανικών Γεωλογικών Ερευνών ανακοίνωσε ότι ήταν 5,3 Ρίχτερ.

Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αναφέρεται ότι ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός. “Κουνηθήκαμε πολύ, το Μπόντρουμ (Αλικαρνασός) είναι στους δρόμους”, “Ακούσαμε να τρίζει το έδαφος”, έγραψαν χρήστες στο διαδίκτυο.

08/08/2017 11:41, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα
08/08/2017 11:47, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λ. Μαστής, Ρόδος
ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 08/08/2017 12:08

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: