Τέσσερα αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια για Κύπρο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων 2017




Τέσσερα αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια είναι ο τελικός απολογισμός της Κύπρου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων 2017 που διεξήχθησαν στις Μπαχάμες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕ.

Στη χθεσινή τελευταία μέρα των 6ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων Νέων, το κυπριακό δίδυμο, Λευτέρης Νέος και Ελίζα Ομήρου, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο μικτό διπλό στο τένις.

Το κυπριακό δίδυμο έχασε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) από τις Σιντάντ Μπάνθια και Ζιλ Ντεσάι από την Ινδία.

Το κυπριακό αργυρό μετάλλιο στο μικτό διπλό ήταν το έκτο και τελευταίο της Κύπρου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων. Τα τέσσερα αργυρά και δυο χάλκινα αποτελούν μία εξαιρετική συγκομιδή, σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου όπου συμμετείχαν πανίσχυρες χώρες απ΄ όλες τις ηπείρους.

Τα άλλα πέντε μετάλλια της Κύπρου ήταν το αργυρό την τελευταία μέρα της Ελίζας Ομήρου στο μονό κοριτσιών του τένις, το αργυρό του Γιώργου Μπαλαρτζισβίλι στα -60 κ. τζούντο, το αργυρό της ομάδας μπιτς βόλεϊ αγοριών (Κωνσταντίνος Σκορδής και Σωτήρης Σιαπάνης), το χάλκινο της Σοφίας Ασβεστά στα -48 κ. τζούντο και το χάλκινο της Στυλιάνας Κυριακίδου στη σφαιροβολία.

ΣΤΙΒΟΣ

Αν και οι πέντε από τις έξι βολές του ήταν άκυρες, εντούτοις ο Σπύρος Σάββα έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο. Στο χθεσινό τελικό του ακοντισμού, ο Σάββα έριξε 63.23 μ. στην 5η του προσπάθεια που τον έφερε στην 4η θέση σε σύνολο οκτώ αθλητών. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Όσκαρ Σάλιβαν από την Αυστραλία που έριξε 66.23 μ., ακριβώς τρία μέτρα περισσότερα από τον Κύπριο.

Ο 17χρονος ακοντιστής έχει ατομική επίδοση στα 66 μέτρα, έτσι γίνεται αντιληπτό ότι αν του έβγαινε ο αγώνας όπως θα ήθελε, θα μπορούσε να έφτανε μέχρι και το βάθρο.

Στο ύψος κοριτσιών, η 17χρονη Δέσποινα Χαραλάμπους με πετυχημένο άλμα στα 1.60 μ. έμεινε στην 8η θέση σε σύνολο εννιά αθλητριών. Αρχικά πέρασε το 1.55 μ. με την τρίτη προσπάθεια, ακολούθως ξεπέρασε τον πήχη στο 1.60 μ. και πάλι με την τρίτη προσπάθεια, ενώ είχε τρεις αποτυχημένες στο 1.65 μ. Η Χαραλάμπους έχει ατομική επίδοση στο 1.73 μ. και το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε στο 1.76 μ.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/07/2017 08:21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: