Ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών το τουρκικό πλοίο, απάντησε ο Κοτζιάς για το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει ο Ερντογάν




Την απάντηση ότι το πλοίο με τουρκική σημαία που σε απόπειρα ελέγχου δέχτηκε βολές από τις Λιμενικές Αρχές της Ρόδου, ήταν ύποπτο για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα μας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας που διεξάγεται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Ο κ. Κοτζιάς ήταν έντονα εκνευρισμένος για το γεγονός ότι οι Αμερικανοί που έδωσαν την πληροφορία ενημέρωσαν και την τουρκική κυβέρνηση, η οποία όμως επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους για να χρησιμοποιήσει το γεγονός ώστε να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Χθες ανέβηκαν οι «θερμοκρασίες» στο Νότιο Αιγαίο (ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ), με το επίσημο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού να κάνει λόγο για αποστολή τριών τουρκικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή όπου νωρίτερα σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε ρίξει προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό φορτηγό πλοίο.

Ο καπετάνιος είχε αρνηθεί τη διενέργεια ελέγχου για μεταφορά ναρκωτικών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η πληροφορία για τα ναρκωτικά ήταν βάσιμη και προερχόταν από τις αμερικανικές υπηρεσίες δίωξης. Πηγές από το υπουργείο Άμυνας, πάντως, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του επίσημου τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, αναφέρουν ότι δεν σημειώθηκε κινητικότητα στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.

Όπως μετέδωσαν το βράδυ της Δευτέρας τα τουρκικά ΜΜΕ τρία τουρκικά σκάφη, δύο ακταιωροί και ένα πολεμικό κατέπλευσαν στο Νότιο Αιγαίο, στην περιοχή όπου έγινε το επεισόδιο και συνόδευσαν το τουρκικό φορτηγό ACT μέχρι το λιμάνι της Μαρμαρίδας, ενώ δημοσιοποίησαν και σχετικό βίντεο.

ΕΔΩ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: