Η Τουρκία υπέσκαψε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, αναφέρει η Ν.Δ.




Για την αδιαλλαξία της Άγκυρας στα θέματα της ασφάλειας και της παραμονής κατοχικών στρατευμάτων, καθώς και για την επιμονή της «στη διατήρηση παράλογων επεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο», κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη αντίδραση πολιτικού κόμματος από την Αθήνα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό στην Ελβετία.

Αυτά, κατά τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο, «υπέσκαψαν μια πολύ σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού», ο οποίος και συμπλήρωσε ότι «η διεθνής κοινότητα γνωρίζει καλά πού βρίσκονται οι ευθύνες».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως ο εμπλεκόμενος στο Κυπριακό διεθνής παράγων, θα πρέπει να συμβάλει ενεργά να μην εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, και επίσης «να αποτραπεί κάθε απόπειρα αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα προκαλούσε ένταση και ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Τέλος, η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι η υποστήριξή της στις ενέργειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νικου Αναστασιάδη, είναι στέρεη και διαρκής.

Ολονύκτιο θρίλερ: Η Τουρκία δεν επιθυμεί λύση, οδήγησε τις συνομιλίες σε πλήρη κατάρρευση

07/07/2017 10:38 – ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: