Μπαράζ επαφών στο Κραν Μοντάνα μετά τη συνάντηση για ασφάλεια-εγγυήσεις: Όχι αποτέλεσμα ακόμα




Χωρίς δηλώσεις αναχώρησε λίγο μετά τις 14.30 (ώρα Κύπρου) ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες από το συνεδριακό κέντρο, όπου πραγματοποιήθηκε το πρωί η συνάντηση όλων των μερών για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού ολοκλήρωσε και την τελευταία διμερή συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και αναχώρησε για το γεύμα εργασίας.

Εξάλλου, εξερχόμενος ο κ. Τσαβούσογλου από το συνεδριακό κέντρο ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την έκβαση της Διάσκεψης και απάντησε «κάντε υπομονή».

Αυτή τη στιγμή αναμένεται να ξεκινήσει το γεύμα εργασίας, στο οποίο παρακάθονται ο ΓΓ του ΟΗΕ και οι αντιπροσωπείες.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Υπάρχει διαφοροποίηση στο πρόγραμμα των πρωινών συζητήσεων και επαφών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα.

Μετά το πέρας της τριαντάλεπτης συνάντησης για το θέμα της ασφάλεια και των εγγυήσεων, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00μμ (ώρα Κύπρου) παρόντος του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε για μισή ώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ ακολούθως συναντήθηκε και με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ακολουθούν διμερείς συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά και ακολούθως με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντάται εξάλλου αυτή τη στιγμή με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι. Στο μεταξύ, η τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς προγραμματίζεται για τις 15.30 (ώρα Κύπρου).

Το γεύμα εργασίας που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 14.15 (ώρα Κύπρου) μετατέθηκε κατά μισή ώρα, για τις 14.45. Η ε/κ αντιπροσωπεία έχει ήδη αναχωρήσει για το χώρο όπου θα γίνει το γεύμα .

06/07/2017 13:50, ΚΥΠΕ, Ραλλή Παπαγεωργίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: