Άρτεμις Σπανού : “Θέλαμε πάρα πάρα πολύ το μετάλλιο”




 

Το γυναικείο μπάσκετ ζει το όνειρο του και μπορεί οι τόνοι να έχουν πέσει, από την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Γυναικών, αλλά σίγουρα αυτό που κατάφεραν τα κορίτσια έμεινε στην ιστορία. Αλλωστε είναι η καλύτερη παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η 4η θέση έφερε πολλά χαμόγελα, αλλά ταυτόχρονα έφερε και στεναχώρια που δεν ήρθε το μετάλλιο.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε με την Άρτεμις Σπανού για τον άθλο των κοριτσιών! Η 25χρονη αθλήτρια αναφέρθηκε στην πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς και στην εκπληκτική πορεία σε μια διοργάνωση που θα της μείνει αξέχαστη. Όπως είπε δεν περίμεναν ούτε οι ίδιες ότι θα έφταναν στα ημιτελικά. Η Αρτεμις Σπανού δίνει το σύνθημα της επόμενης ημέρας και εξηγεί τους λόγους γιατί τα νέα κορίτσια πρέπει να ασχοληθούν με το μπάσκετ.

ΕΡ: Εχουν περάσει μερικές μέρες από την ολοκλήρωση του Ευρωμπάσκετ. Εχεις συνειδητοποιήσει τι έχετε πετύχει;

«Η αλήθεια είναι τώρα που έχουν ηρεμήσει λίγο τα πράγματα, ο κόσμος, τα Media και εμείς έχουμε χαλαρώσει. Εχουμε βρεθεί στα σπίτια μας και στη ρουτίνα μας, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τι έχουμε πετύχει και ότι φέραμε μια τεράστια επιτυχία για το γυναικείο μπάσκετ».

ΕΡ: Γράψατε το όνομά σας στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ, μιας και φέρατε το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε η εθνική ομάδα…

«Κάναμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει πριν. Αυτό είναι μια επιτυχία που θα έχει αντίκτυπο όχι μόνο σε μας, αλλά και στα μικρά παιδιά που θα ασχοληθούν στο μέλλον με το μπάσκετ. Επίσης φέραμε μια χαρά και στην Ελλάδα, σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο».

ΕΡ: Όταν αναχωρήσατε για την Πράγα φανταζόσουν ότι θα ήσασταν πρώτο θέμα στον ελληνικό Τύπο;

«Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενε κανείς. Φύγαμε από εδώ με στόχο να πάρουμε ένα παιχνίδι να περάσουμε στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα θα παίζαμε παιχνίδι με παιχνίδι. Καταφέραμε, όμως, να κάνουμε κάτι το οποίο δεν πίστευε κανείς ότι θα γίνει. Ούτε εμείς δεν το πιστεύαμε. Ηταν ένα πάρα πολύ ωραίο ταξίδι».

ΕΡ: Η πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ο καρπός της επιτυχίας σας…

«Πήραμε τη δεύτερη πρόκριση που έχει πάρει η εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό μας ενθαρρύνει για να γίνουμε καλύτεροι ατομικά και να δουλέψουμε, ώστε στο Παγκόσμιο να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό και να συνεχίσει το γυναικείο μπάσκετ να βρίσκεται στην επικαιρότητα».

ΕΡ: Πάντως όλα τα κορίτσια ήσασταν συνέχεια με το χαμόγελο στα χείλη. Ζούσατε το όνειρό σας;

«(γέλια) Πιστεύω ότι ήμασταν χαρούμενες, γιατί όλοι οι κόποι και οι προσπάθειές μας, μας βγήκαν. Πήγε καλά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και όπως είπα και πριν ήταν η ανταμοιβή, των κόπων, των δακρύων, του ιδρώτα μας όλων αυτών των χρόνων».

ΕΡ: Τεράστια επιτυχία αναμφίβολα. Πάντως στα τελευταία δύο παιχνίδια παρουσιάσατε διαφορετικό τελείως πρόσωπο. Τι έφταιξε;

«Εμείς πηγαίναμε για το μετάλλιο. Θέλαμε να κάναμε μια στις δύο νίκες. Αυτός ήταν ο στόχος μας, από την στιγμή που φτάσαμε στην 4αδα. Η Γαλλία και το Βέλγιο ήταν δύο πολύ καλές ομάδες. Κοντράραμε τη Γαλλία τρία δεκάλεπτα. Μετά από κάποια σφυρίγματα και κάποιες επιθέσεις, όπου δεν μπορούσαμε να βάλουμε καλάθι, χάθηκε η υπομονή μας. Υπήρχε και η κούραση. Όλα έπαιξαν ρόλο και έτσι δεν καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο».

ΕΡ: Εχεις στεναχωρηθεί που φτάσατε έως την πηγή και δεν ήπιατε νερό;

«Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι μας θέλαμε το μετάλλιο πάρα πάρα πάρα πολύ. Γι αυτό και βγήκαν και κάποια νεύρα, κάποιες στεναχώριες στο παιχνίδι με το Βέλγιο. Αλλά κάναμε κάτι σπουδαία για τη χώρα μας και για το άθλημα που αγαπάμε. Επομένως πρέπει να μείνουμε με αυτή την σκέψη και να κρατήσουμε αυτή την γλυκιά γεύση».

ΕΡ: Φαντάζομαι ότι έχεις δει το βίντεο που έχει γίνει Viral και αφορά εσένα με τον Βαγγέλη Ιωάννου που σου λέει ότι έφαγες πολύ ξύλο…

«(γέλια). Η αλήθεια είναι ότι μου βγήκε πάνω στο πάθος μου, στην ενέργεια και τον ενθουσιασμό μου που είχαμε περάσει στα προημιτελικά. Από εκεί καταλάβατε και πόση ένταση υπήρχε στον αγώνα. Πόση μάχη δόθηκε και ήταν κάτι πραγματικά αυθόρμητο. Αυτό, όμως, μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα. Δεν καταλαβαίνουμε και τους βλέπουμε όλους στα μάτια».

ΕΡ: Οι επιτυχίες στον αθλητισμό φέρνουν και πρότυπα. Ποιοι είναι οι λόγοι που θα έλεγες σε ένα κορίτσι να ασχοληθεί με το μπάσκετ;

«Το ότι έχουμε καταφέρει να γίνουμε πρότυπα είναι κάτι πολύ σπουδαίο και το ονειρεύεσαι όταν είσαι αθλητής. Τα νέα κορίτσια που θέλουν να ξεκινήσουν είδαν τι μπορεί να πάρουν από το μπάσκετ. Τι χαρά, τι διασκέδαση την ανατριχίλα και πως μπορεί να συ φέρει τόσα πολλά συναισθήματα»

ΕΡ: Τέλος. Αυτή η επιτυχία θα δώσει την ευκαιρία να προβληθεί περισσότερο το εθνικό μας πρωτάθλημα;

«Η επιτυχία με την Εθνική είναι μια αφορμή για να δοθεί περισσότερη προσοχή και στο δικό μας πρωτάθλημα. Να μπουν περισσότερα άτομα μέσα στο χώρο, για να γίνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και γνωστό στην Ευρώπη».

Νίκος Λάκατας , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: