Το έγγραφο Άιντα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία λέει το Κίνημα Αλληλεγγύη




“Τελικά το έγγραφο Αιντα για την Ασφάλεια δεν θα είναι ούτε κοινό, ούτε συμφωνημένο, ούτε είναι αποδεκτό”, αναφέρει υ το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Αντιθέτως πρόκειται για ένα από τα χειρότερα έγγραφα στην ιστορία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό:

“Ουσιαστικά καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτή στο ζήτημα της Ασφάλειας το οποίο ξεκάθαρα αφορά τη Διεθνή πτυχή του προβλήματος.

Προτείνει όπως τις υπογραφές για τη νέα κατάσταση βάλει το νέο μόρφωμα και όχι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν εμπεριέχει αναφορά σε κατάργηση των Εγγυήσεων και του επεμβατικού δικαιώματος της Τουρκίας.

Δεν εμπεριέχει αναφορά σε πλήρη και με χρονοδιάγραμμα αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

Ουσιαστικά προτείνει στην Τουρκία ρόλο ελεγκτή του εαυτού της σε ότι αφορά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την επιστροφή εδαφών».

Αυτά ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος, και πρόσθεσε ότι: «Το έγγραφο Έιντε δεν είναι ουρανοκατέβατο. Είναι το απόσταγμα της διαπραγματευτικής τακτικής Αναστασιάδη – Συναγερμού – ΑΚΕΛ τα τελευταία χρόνια».

«Είναι το αποτέλεσμα της αποτυχημένης πολιτικής τους, των συνεχών υποχωρήσεων και του εξευμενισμού της Τουρκίας, το οποίο έχει εγκλωβίσει τόσο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και τον Κυπριακό λαό σε μια διαδικασία η οποία οδηγεί είτε σε λύση τουρκικών προδιαγραφών, είτε σε αδιέξοδο, είτε σε λαθροβίωση της διαδικασίας μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές, χωρίς καμία ελπίδα για εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Εθνικό θέμα» είπε καταληκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/06/2017 14:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: