Σημαντικές για το Κυπριακό οι συνομιλίες Γιλντιρίμ στην Αθήνα εκτιμά η Λευκωσία




Σημαντική σε σχέση με τη Διάσκεψη για την Κύπρο θεωρεί η Λευκωσία την επίσκεψη, τη Δευτέρα, του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με την ελληνική Κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ στις 22 Ιουνίου το πρωί θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της Διάσκεψης για την Κύπρο. Οι δυο ηγέτες θα βρίσκονται στη βελγική πρωτεύουσα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Εξάλλου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ `Ειντε αναμένεται να συναντηθεί επίσης στις Βρυξέλλες την Τρίτη με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ θα έχει επικοινωνία και με την Τουρκία. Ακόμη ωστόσο δεν έχει καθοριστεί αν θα μεταβεί για το σκοπό αυτό στην Αγκυρα ή αν η επικοινωνία αυτή θα γίνει τηλεφωνικά.

Μετά τις επαφές που θα έχει ο Νορβηγός διπλωμάτης με Αθήνα και Αγκυρα, αναμένεται να είναι έτοιμο, εντός της επόμενης εβδομάδας, το κοινό έγγραφο για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ενόψει της Διάσκεψης για την Κύπρο που θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου στο Crans-Montana της Ελβετίας.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/06/2017 14:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: