Η Κύπρος, η εισβολή, η κατοχή και ο Παγκύπριος-Ελευθέρια στην εφημερίδα New York Times




Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως εφημερίδα στον κόσμο. Αναφέρομαι στην New York Times. “Βγαίνει” μέσα από την καρδιά της Νέας Υόρκης και “γυρίζει” σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Σπάνια μια αμερικανική εφημερίδα θα ασχοληθεί με την Κύπρο. Όμως το έκανε! Ή μάλλον, η ποδοσφαιρική ομάδα του Παγκύπριου-Ελευθερία την “ανάγκασε” να το κάνει!

Σε άρθρο που υπογράφει ο Graham Parker, η εφημερίδα έχει ως τίτλο: “Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στη Νέα Υόρκη, κτισμένο στην περηφάνεια των Ομογενών”. Εξιστορεί το πως ο Παγκύπριος-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ξεκίνησε το 1974 να εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στο πρωτάθλημα Concacaf, με τον ιδρυτή του Φίλιπ Κρίστοφερ και άλλους Ομογενειακούς παράγοντες να δίνουν μέχρι και σήμερα έναν τεράστιο αγώνα να προβάλουν το πρόβλημα εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας και “να προστατέψουν την εικόνα” της Κύπρου.

Ένα άρθρο που αξίζει μα διαβαστεί και που είναι από μόνο του η προάσπιση των δικαίων της πατρίδας μας που αρνείται τα ξένα στρατεύματα, παλεύει να κρατήσει τις ρίζες μας και αναδεικνύει, όχι μόνο μέσα από το ποδόσφαιρο και τον Παγκύπριο-Ελευθερία, την ίδια την πατρίδα μας, το πρόβλημα της, την ταυτότητα της, στοιχεία που επίσης αναφέρονται στο άρθρο.

Λίγο μεν αλλά… ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Λίγο μεν αλλά… η Αμμόχωστος, η Κερύνεια, η Μόρφου και ο Απόστολος Αντρέας βλέπουν το “ποδόσφαιρο” και όχι μόνον του Παγκύπριου μας και μαλακώνει η ψυχή τους!

ΕΔΩ το σχετικό άρθρο των NYT στα αγγλικά

  • Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
    (Πολιτική Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
    Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)
    https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: